'Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi' projesi değerlendirildi

Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin bünyesinde kurulacak olan 'Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi' ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Bu haber 2021-11-29 09:43:22 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Eski Hava Lokalinin bulunduğu mevkide 2 bin 70 metrekarelik alanda 5 katlı olarak projelendirilen Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin bünyesinde kurulacak olan 'Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi' ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Varnalı, Müzeler Sorumlusu Arkeolog Erhan Ertosun katılımıyla Kent Müzesi’nde yapılan toplantıda proje görselleri üzerinde incelemelerde bulunuldu.

 

 

“Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına çok önemli”

 

 

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda 5 katlı olarak projelendirdiğimiz Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı devam ediyor. 5 katlı olarak hazırlanan projenin içinde çok amaçlı 170 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, sanat atölyeleri, açık ve kapalı olmak üzere kafeteryası olan projemize büyük önem veriyoruz. Yine bu merkezimizin bünyesinde ‘Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi’ kurulacak. Büyük önem verdiğimiz bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleğini oluşturacağız. Kentin yerel arşivi ve kültürel mirasını bünyesinde bulunduracak olan kütüphanede yerel kültürel mirası yansıtan her türlü yazılı ve görsel materyaller araştırmacılarla paylaşılacak. Bilimsel araştırmalara ev sahipliği yapacak, kentlilik bilincine katkı sağlayacak olan bu kütüphane Bartın’ın yerel arşivine sahip olacağı gibi Bartın’a ilişkin tüm tarihi dokümanları da içinde barındıracak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu projeyi de hayata geçiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›