"COVID-19 TAKİP MERKEZİ" HİZMET VERMEYE BAŞLADI!

Koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için Bartın Devlet Hastanesi'nde kurulan "COVID-19 Takip Merkezi" hizmet vermeye başladı.
Bu haber 2021-11-16 09:41:36 eklenmiş ve 213 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol ve takibi için Bartın Devlet Hastanesi'nde kurulan "COVID-19 Takip Merkezi" hizmet vermeye başladı.

 

Merkezde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geçirmiş hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az iki yıl boyunca takip edilecek ve olası sağlık sorunlarına erken müdahale edilecek.

 

Hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesini artırmak için belirlenecek yeni politikalara yönelik çalışmaların da yürütüleceği merkezlerde bilimsel araştırmalara zemin oluşturacak yeni yöntemler geliştirilecek.

 

Kovid-19 geçirmiş vatandaşlar aranarak, merkeze davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişinin sağlık durumu değerlendirilerek, gerek duyulması halinde ilgili uzmanlık alanlarına da yönlendirmeleri yapılıyor. Böylece Kovid-19'un uzun dönemli etkileri yakından takip edilerek, olası sağlık sorunlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Merkezlerdeki işlemler ücretsiz yapılıyor.

ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Bartın Devlet Hastanesi COVID-19 Takip Merkezi
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›