Vefatının 83. yılında Ata’mızı büyük bir özlemle andık

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde büyük bir minnet ve saygıyla andık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da saat 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken Cumhuriyet Meydanı’nda ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programlarıyla Ulu Önder Atatürk bir kez daha rahmet ve minnetle anıldı.
Bu haber 2021-11-10 11:49:11 eklenmiş ve 145 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan tam 83. yıl önce ayrıldı. Yıl 1938’i, saatler ise 09.05’i gösterdiğinde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gözlerini hayata yumdu.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla Bartın’da anma programları gerçekleştirildi.

 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

 

Büyük Önder için ilk olarak çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.50’de başlayan törende Atatürk Anıtına başta Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olmak üzere odalar, siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenkler sunuldu.

 

Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler Atatürk için çalarken 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

Anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti

 

Anma programı daha sonra Kültür Merkezi Büyük Salonda devam etti. Buradaki programda ise ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Ardın da program kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam ederken “Atatürk ve 10 Kasım” konulu liseler arası kompozisyon yarışması ve “Atatürk ve 10 Kasım” konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında il birincisi olan eserler sahipleri tarafından seslendirildi.

 

Programda son olarak ise “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı anma etkinliği sunuldu.

 

Düzenlenen anma törenlerine Bartın Valisi Sinan Güner, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, siyasi parti il başkanları, il müdürleri, mesleki kuruluş temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 


ETİKETLER : Bartın 10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83. yılı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›