Bartın YEDAM'ın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi

Bartın Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) dahil olmak üzere Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim, Yeşilay’ımızla birlikte yürüttüğümüz mücadeledeki tek gayemiz, ülkemize ve milletimize ruhu da bedeni de dipdiri nesiller kazandırmaktır. İnşallah bu mücadeleyi ülkemizde tek bir bağımlı bırakmama azim ve kararlılığıyla son nefesimize kadar da sürdüreceğiz” dedi.
Bu haber 2021-11-06 12:55:39 eklenmiş ve 396 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Yeşilay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin (YEDAM) toplu açılış töreninde Bartın YEDAM’ın da açılışı yapıldı.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün de katıldığı Yeşilay Genel Merkezi’nde gerçekleşen törene,  Bartın YEDAM’dan canlı bağlantı yapılarak açılış kurdelesi kesildi.

Açılış törenine Bartın Valisi Sinan Güner, Şube Başkanı Ali Rıza Karakoyun, YEDAM personeli katılım sağladı.

Açılışların ardından Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de hizmet veren YEDAM’ların toplam sayısı 104’e ulaştı.

Açılışı yapılan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin Türkiye’ye ve özellikle de bağımlılıktan kurtulmak isteyen vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tütün, alkol, madde, kumar, teknoloji gibi bağımlılık sorunlarının çözümü yolunda gayret gösteren Yeşilay’ımızın tüm yönetimine, uzman kadrolarına, gönüllülerine teşekkür ediyorum. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin, ülkemizin dört bir yanındaki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki toplam 104 noktada verdikleri hizmetlerle, her yaştan pek çok vatandaşımızın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

 

“Bağımlılıkla mücadeleyi de insan merkezli yürütüyoruz”

 

Bu merkezlerde ücretsiz olarak sunulan hizmetlerin, bağımlılarla sınırlı kalmayıp, onların ailelerini ve sosyal çevrelerini de içine alan geniş bir mücadele stratejisine dayandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağımlılıktan kurtarılan insanlara, sağlık güvencesinden istihdama, boş zamanlarını değerlendirmeden meslek edindirmeye kadar geniş bir alanda destekler sağlanıyor. Böylece, bu iradeyi gösteren insanların önlerinde adeta yepyeni bir dönemin kapıları açılıyor. Psikologlardan sosyal hizmet uzmanlarına kadar geniş bir ekibin içinde yer aldığı zahmetli ve uzun mücadele sürecinin amacı, bağımlılıktan kurtarılan insanların yeniden aynı yanlışa düşmelerinin önüne geçmektir” açıklamasında bulundu.  

Yeşilay’ın bu çerçevede ülke gerçeklerine uygun şekilde oluşturduğu YEDAM modelinin başarılarını ve giderek genişleyen hizmet ağını takdirle izlediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her işimiz gibi bağımlılıkla mücadeleyi de insan merkezli yürütüyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı, bir sivil toplum kuruluşu olarak bu çatı altındaki faaliyetlerin de temel felsefesidir.  Ailelere, yetişkinlere, çocuk ve gençlere yönelik farklı programlarla yürütülen çalışmalar, Yeşilay’ın bir asrı aşan misyonuna ne derece sıkı sıkıya bağlı olduğuna da işaret ediyor. Tüm hayatını, zararlı alışkanlıklar ve maddelerle mücadeleye adamış birisi olarak, daima Yeşilay’ın yanında oldum, olmayı sürdüreceğim” diye konuştu.   

 

“Hep birlikte bunu başaracağız”

 

Günümüzde, internete erişimin kolaylaşması ve sosyal medya platformlarının kontrolsüz şekilde yaygınlaşmasıyla eskiden bilinen bağımlılıklara yenilerinin eklediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çocuklarımıza elbette güveneceğiz; ama sözümüzle, yaşantımızla, telkinlerimizle, duruşumuzla onlara rehberlik etmeyi, örnek olmayı, manevi değerlerimizle teçhiz etmeyi de ihmal etmeyeceğiz. Bunu sağladığımızda, Yeşilay’ımızın işini de fevkalade azaltmış ve kolaylaştırmış oluruz. Aile kurumuna daha çok önem verme kararımızın gerisindeki sebeplerden biri de işte budur. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bunu başaracağız. Bu duygularla bir kez daha Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeşilay bünyesinde her türlü bağımlılıkla mücadele yürüten kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah gayretlerini ve başarılarını artırsın diyorum” dedi.

 

“Büyük önem taşıyor”

 

Bağımlılıkla mücadelenin sadece tıbbi tedavi olmadığını, aynı zamanda ciddi anlamda psikososyal desteğin de olması gerektirdiğini ifade eden Bartın Valisi Sinan Güner, bu konuda katkı sağlayacak olan YEDAM'ın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

YEDAM’ın Bartın’da hizmete girmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Yeşilay  Bartın Şube Başkanı Ali Rıza Karakoyun da “Yeşilay, YEDAM’lar ile bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz hizmet veriyor. Türkiye’nin her yerinden 115 YEDAM Danışma Hattı ile destek almak mümkün olsa da, vatandaşlarımız fiziki olarak bir merkeze gelmeyi ve uzmanlarla yüz yüze görüşmeyi tercih edebiliyor. Bu kapsamda ilimizde YEDAM'ın hizmet vermesi bize ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yakınında olmak açısından büyük önem taşıyor. Bu açılış töreninin Sayın Cumhurbaşkanı’mızın katılımıyla yapılması da bizim için büyük onur. Bağımlılıklarla mücadelemizi sahiplendiği ve bizlere her zaman destek olduğu için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. YEDAM’ın tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor; bağımlılıklarından kurtulmak için desteğe ihtiyaç duyan herkese kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

YEDAM bağımlı bireylere ve ailelerine ücretsiz destek sağlıyor

 

Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek sağlıyor. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM’a 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşılabiliyor.

 

 

ETİKETLER : Bartın Yeşilay Danışmanlık Merkezi YEDAM Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›