Başkan Çakır, Ekim ayını değerlendirdi

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, geride kalan Ekim ayı içinde belediye olarak gerçekleştirilen etkinlikler ve yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2021-11-02 09:19:52 eklenmiş ve 122 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Ekim ayı içinde Amasra Belediyesi olarak önemli işlere imza attıklarını belirten Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ekim ayı içinde belediye olarak gerçekleştirilen etkinlikler ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

 

Amasra’nın turizmine ilişkin çalışmaları güncellemek ve bunlara yeni katkılar sunmak, Amasra’yı turizmde bir marka olarak geleceğe taşımak adına bir Turizm Arama Konferansı gerçekleştirdiklerini anımsatan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu konferansın devamında da bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Şu anda da sosyal medya aracılığıyla duyurularımızı yaptık. Yine e-kayıt formlarıyla geleceğimize dair söz söylemek isteyen herkesi ‘Var mısınız?’ çağrısı ile bu sürece destek olmaya çağırıyoruz. Yine kentimizin turizm sezonu dışında atıl olan konaklama kapasitesi ile yeme içme işletmeleri, 18 bin öğrenciye sahip olan Bartın Üniversitesi ile buluşturmak, hatta bu işi ‘öğrencisiniz, müşteri değil’ anlayışı ile hayata geçirmek üzere bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Aslında bu yol için pilot bir çalışma. Hedefimiz, üniversite öğrencilerinin birçoğunun Amasra görsellerini görerek tercih ettiği Bartın Üniversitesi’nde okurken, Amasra’mızın imkanlarından, olanaklarından ve değerlerinden yararlanmasını sağlamak.

 

Gümrüklü Yolcu İskelesi için umutlar 2022’de

 

Bir diğer önemli gündemimiz Gümrüklü Yolcu İskelesi idi. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere 2021 yılındaki 12 rezervasyonumuz pandemi nedeniyle iptal olmuştu. 2022 yılında umuyoruz ki bölgemiz esnafı başta olmak üzere kentimiz ve bölgemizin turizm imkan ve zenginliklerinin tanıtımı için değerli bir olanak yaratacak Gümrüklü Yolcu İskelemiz de gemileri ağırlamaya başlayacak.

 

Yine 17 Ekim Çeşm-i Cihan Barış Günü etkinliklerimizi Fatih Sultan Mehmet’in Amasra’ya geliş tarihinde, ki bu da 16-17 Ekim tarihlerinde, hayata geçirdik. Çok güzel bir program ve etkili bir sunum oldu. Tek talihsizliğimiz pandemi ve o günkü hava koşullarıydı. Türk Yıldızları’yla gelecek dönemde farklı bir tarihte buluşmak üzere programımıza destek veren Kültür Bakanlığı ekiplerine, değerli hocasın Sayın Sakıoğlu’na ve Antakya Medeniyetler Korosu’na teşekkür ediyoruz. Programımıza katkı sunun tüm değerli dostlara ve bürokrasiye de teşekkür ediyoruz.

 

Kaleşah yolunda çalışma başlıyor

 

Bizin için yine önemli bir başlık, kentimizin Kaleşah mahallesi ile kent merkezi arasındaki yolda oluşan yıpranmalar. Bunun nedenlerini daha önce konuştuk ancak kısa vadede çözüm üretmek adına yağışlar başlamadan burada bir çalışma başlatıyoruz. Bu süreçte hemşehrilerimize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da şimdiden özür diliyorum. Hem alternatif yol dediğimiz hastaneye doğru hükümet konağının yanından çıkan yolumuz, hem de ana Amasra-Kaleşah arasındaki yolumuzda çalışmalar başlayacak. Bu aşamada tüm hemşehrilerimizi de bu sürecin kolay yürütülmesi için bize destek vermeye ve anlayış göstermeye çağırıyoruz.”

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Belediyesi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›