291 projeden 69’u tamam!

Bartın Valisi Sinan Güner, 2021 yılının 9 aylık dönemi içerisinde; 291 projede çalışma yapıldığını, bu projelere 416 milyon 598 bin TL harcandığını, bu süreçte 291 projeden 69’unun tamamlandığını, diğer projelerde çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Bu haber 2021-10-25 10:05:23 eklenmiş ve 70 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın İl Koordinasyon Kurulu, Vali Sinan Güner başkanlığında, ZOOM (çevrimiçi) üzerinden toplanarak bu yılki 4. Toplantısını gerçekleştirdi.

 

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkan V. Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Kurucaşile Kaymakamı Bayram Köse, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ahmet Kutluhan, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

 

9 ayda 416.6 milyon TL harcandı

 

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Sinan Güner, ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

 

Güner, 2021 yılının 9 aylık dönemi içerisinde; 291 projede çalışma yapıldığını, bu projelere 416 milyon 598 bin TL harcandığını, bu süreçte 291 projeden 69’unun tamamlandığını, diğer projelerde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 

Belediyelerin yürüttüğü 19 projeden 8’i tamamlandı

 

Vali Güner, bu projelerin dışında belediyeler tarafından da 20 milyon 421 bin TL bedelli 19 proje yürütülmekte olduğunu, bunlardan 8’inin tamamlandığını, 8’inde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Güner, yatırımları tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel bazda değerlendirdiğinde ise; 164,2 milyon TL ile ilk sırada Ulaştırma sektörü sonrasında 101 milyon TL ile Tarım-Orman, 76,5 milyon TL ile Enerji, 36,6 milyon TL ile Sağlık, 18,3 milyon TL ile Eğitim ve 17,5 milyon TL ile de diğer kamu hizmetleri sektörünün yer aldığını açıkladı.

 

Güner, koordinasyonun önemine dikkat çekti

 

Yatırım programlarının uygulanması ve izlenmesinde görevli kurumların gereken hassasiyeti göstermelerini ve özellikle koordinasyon içerisinde hareket etmelerini isteyen Vali Güner, kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca 3. dönem gerçekleşme durumu izlenerek, gelişmeler hakkında sorumlu kuruluşlardan bilgiler alındı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Koordinasyon Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›