BAŞKAN AKIN, AYAĞA KALKTI

3 Ekim’de yaşanan üzücü trafik kazasının ardından tedavi süreci evde devam eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ayağa kalktı. Hiç tatil yapmadan uzun yıllardır çalışan bir Belediye Başkanı olarak Cemal Akın, iyileşme sürecinde ilk kez basın mensuplarına evinin kapılarını açarken kameralar karşısında ilk kez ayağa kalktı, kaza anı ve sonrası yaşananları, kendisi ve diğer yaralıların genel sağlık durumu, devam eden belediye çalışmaları, yeniden göreve başlayacağı tarihi ve çok daha fazlasını EYBEY Medya’ya anlattı.
Bu haber 2021-10-23 14:01:32 eklenmiş ve 351 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Çok üzüldüm, çok ağladım ama…”

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

3 Ekim sabahı Ankara’ya giden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyetini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucunda yaşanan trafik kazasının üzerinden 20 gün geçti.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş’in hayatını kaybettiği, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ile birlikte 19 kişinin yaralandığı kazanın ardından tedaviler ederken Başkan Akın, EYBEY Medya’yı evinde ağırladı.

İyileşme sürecinde ilk kez basın mensuplarına evinin kapılarını açan Başkan Akın, kameralar karşısında ilk kez ayağa kalkarken kaza anı ve sonrası yaşananları, kendisi ve diğer yaralıların genel sağlık durumu, devam eden belediye çalışmaları, yeniden göreve başlayacağı tarihi ve çok daha fazlasını EYBEY Medya’ya anlattı.

 

“Onların haberini alınca kaza geçirmeme asla üzülmedim”

 

Kaza sabahı yaşananları anlatan Başkan Akın, mesai arkadaşı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’i ve MHP Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş’i anlatırken duygusal anlar yaşarken vefat haberlerini alınca kendisinin kaza geçirdiğine üzülemediğini söyledi. Röportajı sırasında sık sık gözleri dolan Başkan Akın, “Ankara’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin bölge toplantısı vardı. İl, ilçe, belde yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyelerinin katılması gereken bir bölge toplantısı, 11 ilin katıldığı bir toplantıydı. Biz de o noktada il teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla beraber Beleyenin önünde toplandık, tahmin ediyorum ki; 60 civarında arkadaşımız vardı. 3 tane midibüs ve taksilerle beraber saat 07.00 civarında hareket ettik. Ama Esenyurt mevkisinde maalesef böyle bir kazayla karşı karşıya kaldık. Bu kazada çok sevdiğim 2 arkadaşımızı kaybettik. Ahmet bey benim mesai arkadaşımdı. 2014 yılında Belediye Meclisi’nde katip üyemiz, 2019 yılından sonra da Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 2009 yılında 20 oyla Arıt’ta Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmişti. Bilgili, mütevazi, gerçekten çalışkan bir kardeşimizi maalesef kaybettik. Murat kardeşimiz de çok uzun zamandır tanıdığımız İl Yönetim Kurulu Üyemizdi, zaman zaman sohbet ettiğimiz, bir araya geldiğimiz, sık sık da ziyarete gittiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Ben, kaza geçirmeme asla üzülmedim onların haberini alınca, keşke onlar da kaza geçirselerdi ama onları kaybetmeseydik. Takdir-i ilahi, iman ettik, kader diyeceğiz ve kadere razı olacağız” dedi.

 

“Vefatlar olduğunu onlar telefon açınca öğrendim”

 

Kaza anını çok fazla hatırlamadığını ifade eden Başkan Akın, vefat haberlerini de geçmiş olsun dileğinde bulunmak için yapılan telefon görüşmeleri sırasında öğrendiğini belirtirken diğer yaralıların genel sağlık durumuyla ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:

“Kazayı biraz hatırlıyorum ama kaza sonrasını hatırlamıyorum, hastaneye nasıl geldiğimi bilmiyorum, tomografiye girmişim onu bilmiyorum, sadece başıma dikiş atılırken farkına vardım, sonra da bizi odaya taşıdı arkadaşlarımız. Allah razı olsun Vali beyi gördüm başımda ilk olarak onun farkına vardım ve bütün arkadaşlarımız bizim başımızdalardı. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli direkt telefon ettiler, sonrasında Sayın Binali Yıldırım, Sayın İçişleri Bakanımız telefon ettiler. Vefatlar olduğunu da onlar telefon açınca öğrendim. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İnce, Sayın Destici telefon ettiler, Bartın Milletvekillerimiz Sayın Yılmaz Tunç ile Aysu Bankoğlu ziyarete geldiler. Kazadan sonra ikinci gün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Sadir Durmaz, Yaşar Yıldırım ile milletvekilleri MYK Üyeleri ekip halinde geldiler, yine Karabük Belediye Başkanımız, Kastamonu Belediye Başkanımızın geldiklerini hatırlıyorum, binlerce arkadaşımızın da gelerek kapıdan geçmiş olsun dediklerini hatırlıyorum. Ama hepsini tam olarak hatırlayamıyorum, bir kısmı var, bir kısmı yok.

 

Tedavi süreçleri devam ediyor!

 

Çok şükürler olsun ki kaza geçiren diğer arkadaşlarımızın bazıları tedaviden çıktı, Kazadan 20 gün geçti biz tedavideyiz, Ercüment Başkan ayaklandı ama korseyle ayaklandı, Teşkilat Başkanımız Kemal Özay’ın da 3 kaburga kemiği kırık, alnında sıkıntısı var ama o da ayakta gezebilecek durumda, diğer arkadaşlarımız geziyor ama 3 arkadaşımızın tedavileri Başkent Hastanesi’nde devam ediyor. Sayın  Genel Başkanımızın tasarrufuyla, onun hastası olarak Başkent Hastanesi’ne sevk edildiler, hiçbir ücret ödemeden ameliyatlarını oluyorlar. Turgut kardeşimiz maalesef kolunu kaybetti, diğer 2 bayan kardeşimiz de yüz ve kafalarından estetik tedavileri görüyorlar. İnşallah onlar da tedavilerini görüp, Bartın’a gelirler. Bu süreçte binlerce telefon geldi, binlerce dostumuz hastaneye ziyarete geldiler, hepsine sevgilerimi sunuyorum. Dualarını bizden esirgemeyen dostlarımızdan da Allah razı olsun.”

 

“Çok üzüldüm, çok ağladım”

 

Devam eden tedavisi nedeniyle hayatını kaybeden Başkan Yardımcısı Kömeç ve Sevilmiş’in cenazesine katılamadığı için çok üzüldüğünü ve ağladığını dile getiren Akın, yaşadığı kaza nedeniyle de isyan etmediğini söyleyerek “Allah’a şükürler olsun hepimiz imanlı kişileriz, ben 62 yaşındayım ve bu yaklaşık 1 aylık süreç 62 yılın zekatı, günahların kefareti olsun diyorum. Niye böyle oldu, niye ben bunları yaşadım, keşke makam arabasıyla gitseydim, bir gün evvelden gitseydim, ben de Belediye Başkanıyım, zaten ben orada protokolde oturacaktım,  konuşmam vardı demedim ve hiç demeyeceğim. İsyan yok, iman var, sadakat var. İşte ben bu noktadayım. Evet çok üzüldüm, rahmetli olan arkadaşlarımıza çok ağladım, onların cenazelerine katılamadım ama 3. derece şehit olduklarını ifade ediyorlar. Oyuna, oynaşa gitmiyor, kendine alışverişe gitmiyor, zevkine gitmiyor, sadece devlet ve millet için bir istişare toplantısına gidiyor. Sabah namazından sonra evlerinden çıkıp herkes Belediyenin önüne gelmiş, inşallah şehitlik onlara nasip olmuştur. Ben de hep dualarımda ‘Allah’ım bizlere şehitlik nasip eyle’ derim. Belki biz ona üzülürken onlar da iyi ki bu kaza oldu diyor, bunu da bilemiyoruz, her şey takdir-, ilahi… Ama her iki kardeşimiz de Bartın için büyük kayıplar oldu” dedi. 

 

“Ben de şuan o hassasiyeti gösteriyorum”

 

Belediyede işlerin devam ettiğini de aktaran Başkan Akın, Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’in yerine bir atama yapmayacağını biz kez daha belirtirken “Belediye’de işler devam ediyor ve devam etme mecburiyetinde… Bartın’ı, Belediye’yi mağdur edemeyiz. Stratejik planda Ahmet beyle beraber planladığımız işler vardı, onlar devam ediyor. Müdür arkadaşlarımız zaman zaman geliyor, onlarla istişareler yapıyoruz. Şuan işin başında Başkanvekili Hüseyin Fırıncıoğlu var, Başkan Yardımcılarımız Necmi Balık, Erol Demirkoparanoğlu, Hasan Arınan var. Daha önce de yeni bir Başkan Yardımcısı atamayacağımı beyan etmiştim. Biz duygusal insanlarız, Ülkücüler devlet-millet meselesinde biraz serttirler, ama bu tür konularda da duygusaldırlar, hassastırlar. Ben de şuan o hassasiyeti gösteriyorum. Allah kimseye, kaza, bela, hastalık vermesin, kolay iş değil Allah kimseyi yatırmasın” diye konuştu.

 

“Kalkacağız ve kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz”

 

Yürümeye başladıktan sonra doktorların tavsiyelerine göre yine görevinin başına geçerek hizmet etmeye devam edeceğini söyleyen Başkan Akın, “Çok şükürler olsun ki bugün ayaktayız, ayağa kalkabiliyorum. Tedavi sürecim doktor tavsiyesiyle devam ediyor, doktorlar ne derse onu yapıyoruz. Birkaç gün oturma hareketleri yaptık, birkaç gün ayağa kalkma hareketleri yaptık, inşallah Pazartesi günü de (bugün) yürüme hareketlerine başlarız, sonrasında da inşallah yavaş yavaş belediyemize doğru gelme hareketleri başlar. Dua edenlerin de yüzü suyu hürmetine belki bugünleri gördük, onlardan daha çok dua bekliyoruz. Hizmetlerimize de inşallah devam ederiz. Kalkacağız ve kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Allah herkese sağlık sıhhatler versin” ifadelerini kullandı.

Röportajının ardından Başkan Akın, kendisini merak edenler için de kameralar karşısında ilk kez ayağa kalktı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın kaza MHP
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›