Yalçın, Bartın ve Zonguldak teşkilatlarıyla buluştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, il programları kapsamında Bartın ve Zonguldak’ta teşkilatla bir araya geldi. Bartın ve Zonguldak İl Divanlarında konuşan Yalçın, Memur-Sen’in sözleşmeli istihdam ve ek gösterge başta olmak üzere kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünde etkin bir şekilde rol alacağını söyledi.
Bu haber 2021-10-11 09:28:56 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Kazanım üretmeye devam edeceğiz”

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Teşkilat buluşmaları ve ziyaretleri kapsamında ilk olarak Bartın’ı ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, il temsilciliği tarafından düzenlenen İl Divanı’nda üyeler ve teşkilat yönetimleriyle bir araya geldi.

 

Programda teşkilat mensuplarına hitap eden Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşmenin kamu görevlileri sendikacılığı açısından tarihi bir eşik olduğunu söyledi.

 

Hizmet kollarındaki kazanımlar, oransal zam, toplu sözleşme ikramiyesi gibi önemli kazanımların yanı sıra yeni yaklaşımların da bu toplu sözleşmede yer aldığını ifade eden Yalçın “Ek gösterge konusu ve sözleşmeli istihdam konusunu yıllardır her masaya götürüyoruz. Toplu Sözleşme masasına, KPDK’ya götürüyoruz. Yaptığımız görüşmelerde ısrarla bu iki konu başta olmak üzere çeşitli başlıkları gündeme getiriyoruz. Ama her seferinde bu konu Toplu Sözleşmenin kapsamında değil denilerek üstü kapatılıyordu. Bu Toplu Sözleşmede ise daha önce kapsam dışı görülen konular görüşüldü, tartışıldı ve çözüme yönelik karara bağlandı. Bu açıdan toplu sözleşmenin kapsamı genişledi çözüm üretme kapasitesi de artmış oldu. Bu nedenle geride bıraktığımız toplu sözleşmenin önemli olduğunu, reformist bir toplu sözleşme olduğunu söylüyoruz” diye konuştu.

 

“Toplu sözleşmenin kapsamı geniş tutulmalı”

 

Memur-Sen’in çabaları ve ısrarı sonucunda kamu görevlileri sendikacılığının Toplu Sözleşme hakkını elde ettiğini hatırlatan Yalçın, sendikacılık için büyük bir adım olan Toplu Sözleşmenin niteliğini arttıracak dönüşümün de Memur-Sen’in gayretiyle mümkün olacağını söyledi. Yalçın, Toplu Sözleşme hakkının kamu görevlileri için büyük bir fırsat olduğunu ancak mevcut haliyle 4688 Sayılı Kanun’un yükü kaldıramadığını ifade ederek “Sendikal alanda daha iyisi, daha doğrusu ve daha adili için 4688 sayılı Kanunun değişmesine, doğru hükümler içermesine ihtiyaç var. Masada, hem temsilde hem pazarlık sürecinde hem de taraflar arasında adalet sağlanmalı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısı, işverenin hâkim olmasına değil kurulun gerçekten hakem olmasına göre şekillenmeli evrensel ilkelere ve sendikal hakların gereklerine uygun kurallar olmalı ve toplu sözleşmenin kapsamı geniş tutulmalı. Yetkili sendikaya dayanışma aidatı verilmesi gündeme alınmalı, yasaya konulmalı. Eğer bunları gerçekleştirebilirsek, sendikal zemini ve dolayısıyla demokrasimizi başka bir faza taşımış oluruz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Bartın’da gerçekleştirilen il divanı öncesinde ise bir dizi temasta bulundu.

İlk olarak Bartın Valisi Sinan Güler’i ziyaret eden Yalçın, daha sonra Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun‘u ziyaret ederek kamu görevlilerinin beklentileri ve gündemi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Yalçın öte yandan Bartın Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.

 

“Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeyi önemsiyoruz”

 

Bartın’ın ardından Zonguldak’ta da teşkilat buluşmasına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleştirilen programda Memur-Sen ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeye de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da 3600 ve sözleşmelilik konusunun 2022 yılı içinde çözülmesini istediği ve gerekli talimatlarını verdiğini aktararak “Sayın Cumhurbaşkanı’na Toplu Sözleşme sürecinde çözüme yönelik gösterdiği irade ve olumlu yaklaşımları için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kamu görevlileri sendikacılığı açısından son derece önemli kazanımlar ve yaklaşımların olduğu bir toplu sözleşmeyi bağıtladık. Sürecin olumlu bir şekilde sonlanmasında gösterdiği yapıcı yaklaşımı son derece önemli buluyoruz. Öte yandan dün gerçekleştirdiğimiz görüşmede de hem ek gösterge hem de sözleşmelilik konusunda yine yapıcı ve çözüme yönelik bir yaklaşım sergilemiş ve 2022 yılı içinde çalışmaların tamamlanmasına yönelik bir iradede bulundu. Bizler de yetkili konfederasyon olarak hem ek gösterge hem de sözleşmeli istihdam konularının çözümüne yönelik çalışmalarda tüm kapasitemizi ortaya koyacağız. Kamu görevlilerinin sorunlarını çözecek, Türkiye’nin önünü açacak her girişimde yaptığımız gibi bu konularda da etkin bir rol alacağız” şeklinde konuştu.

Yalçın geride bırakılan toplu sözleşmede çözüme kavuşan konuların kararlı ve örgütlü bir mücadele sonucunda çözüme kavuştuğunu vurgulayarak “Ek gösterge, sözleşmeli istihdam ve toplu sözleşme ikramiyesi gibi konuları yıllardır masaya taşıyoruz. Sendikacılık zaten özü gereği böyledir. Her sorunu birden çözemezsiniz. Uzun süren bir mücadele, kararlılık, dirayet ve sabır gerektirir. Yıllarca mücadele ettiğimiz bazı konuları çözdük şimdi başka sorunların üstesinden gelmek için mücadelemize devam edeceğiz. Vergi dilimleri konusu 1965’ten beri gündeme geliyor. 56 yıldır bu konu çözülmüyor nasıl olsa diye vazgeçmiyoruz ısrarla gündeme getirmeye devam ediyoruz. Çünkü sendikacılık kararlılık ve mücadele demektir. Bu yüzden Memur-Sen’in büyümesi, örgütlülüğümüzün güçlenmesi, birlikteliğimizin gelişmesi sorunlarımızın çözümü için öncelikli hedefimiz olmalı” ifadelerini kullandı.

Zonguldak’ta sendikal temaslar kapsamında ilk olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret eden Yalçın ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı’yı ziyaret ederek çeşitli konularda istişarelerde bulundu.



 

ETİKETLER : Bartın Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›