Son yolculuklarına uğurlandılar

Ankara’da 11 ilin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) istişare toplantısı için Bartın’dan yola çıkan midibüsün devrilmesi sonucu yaşanan kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş, düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.
Bu haber 2021-10-04 16:23:36 eklenmiş ve 1310 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu - Nilay Meryem Çömlek

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Ankara’daki bölge toplantısına giden midibüsün devrilmesi sonucu yaşanan kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç için Bartın Belediyesi önünde tören düzenlendi.

 

Yoğun katılımın olduğu törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduklarından dolayı katılamadı.

 

“Mekanı cennet olsun”

 

Kur’an’ı Kerim Tilaveti’nin okunmasıyla başlayan törende Başkan Yardımcısı Kömeç için dua edildi.

Okunan Kur’an’ı Kerim Tilavetini ve yapılan duanın ardından kürsüye gelen Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Başkan Yardımcısı Kömeç’e Allah’tan rahmet; ailesine, akrabalarına, mesai arkadaşlarına ve Bartın halkına başsağlığı diledi. Konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan Başkan Vekili Fırıncıoğlu, güçlük çekerek yaptığı konuşmasında; “Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Belediye Başkan Yardımcımız, değerli kardeşim ve mesai arkadaşımız Ahmet Kömeç’i ebediyete uğurluyoruz. Başta ailesine, akrabalarına, mesai arkadaşlarına, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyor ve sabır temenni ediyorum. Başkan Yardımcımız değerli kardeşim Ahmet Kömeç’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi. 

Başkan Vekili Fırıncıoğlu’nun konuşmasının akabinde Başkan Yardımcısı Kömeç için helallik alınarak dua edildi.

 

Yoğun katılım oldu

 

Bartın Belediyesi önünde düzenlenen törene; Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aysu Bankoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MYK Üyesi Davut Haskırış, Murat Kotra, Necmi Yıldırım, Özgür Bayraktar ve Yüksel Aydın, Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 57. Hükümet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 20. ve 21. Dönem Bartın, MHP 25. Dönem Zonguldak Milletvekili, 26. Dönem MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur,  Merkez Komutanı  Dz. P. Alb. Erdal Bilgi, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Hasan Arınan ve Erol Demirkoparanoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, diğer siyasi parti temsilcileri, Bartın Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, MİS Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, MHP İl, İlçe ve Belde Teşkilat Mensupları, köy ve mahalle muhtarları, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bartın Belediyesi Daire Müdürleri, belediye personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Arıt’ta toprağa verildi

 

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, yapılan duanın ardından defnedilmek üzere Arıt’ın Cöcü Köyü’ne uğurlandı.

Başkan Yardımcısı Kömeç için Arıt’ta da tören düzenlendi. Burada da helallik alınan Kömeç, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında edilen duaların ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Başkan Cemal Akın’ın hafif yaralandığı kazada hayatını kaybeden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, 49 yaşındaydı. Sakin duruşu ile Bartın’da herkes tarafından sevilen isimler arasında yer alan Ahmet Kömeç, 1972 yılında doğdu. İlk ve orta okulu Arıt’ta, lise eğimini ise Bartın Ticaret Meslek Lisesi’nde tamamlayan Ahmet Kömeç, askerlik görevini Gölcük’te yaptı. İstanbul’da bir firmada 12 yıl satış ve pazarlama müdürü olarak görev yapan Kömeç, daha sonra Bartın’a döndü.

2009 yılı mahalli idareler seçimlerinde MHP’den Arıt belediye başkan adayı olarak yarışan Ahmet Kömeç, 2014 seçimlerinde Cemal Akın’ın listesinden Bartın Belediye Meclis üyeliğine seçildi.

Meclis katip üyeliği, eğitim ve kültür komisyonu üyeliği görevlerinde bulunan, İstanbul’da Yaşayan Arıtlılar Derneği kurucu üyesi olan Ahmet Kömeç, Bartın’da 9 yıldır esnaflık yapıyordu. Evli ve 3 çocuk babası Ahmet Kömeç, Bartın Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

“Takdir-i ilahi” demişti

 

Belediye Başkan Yardımcısı Kömeç, yaklaşık 2 hafta önce Akmanlar mevkiinde meydana gelen otobüs kazasında “Bartın’ımıza geçmiş olsun. Otobüs dolu da olabilirdi. 1’de olsa, 3’de olsa, 5’de olsa can candır. Diyecek bir şey yok. Sözün bittiği yer. Keşke bunlar olmasa. Takdir-i ilahi” demişti.

 

Murat Sevilmiş de son yolculuğuna uğurlandı

 

Kazada hayatını kaybeden MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İş İnsanı Murat Sevilmiş için de Tuna Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tuna Mahallesi Muhtarı Nihan Taner’in eşi MHP’li Murat Sevilmiş’in naaşı Hendekyanı Caddesi üzerindeki evinden alınarak Tuna Camisi’ne getirildi.

Protokolden birçok ismin katıldığı cenaze töreninin sonrasında ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından merhum sevilmiş Halatçıyaması’ndaki aile mezarlığına defnedildi.

EYBEY Medya ve Bartın Pusula Gazetesi ailesi olarak biz de Merhum Ahmet Kömeç ve Murat Sevilmiş’e Allah’tan rahmet, Kömeç ailesi, Sevilmiş ailesi, Bartın Belediyesine ve tüm dostlarına baş sağlığı diliyoruz.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş kaza cenaze töreni
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›