Okuldan dumanlar yükseldi!

Bartın’da “Afete Hazır Okul -Afet Bilinci İlkokul ve Ortaokul Eğitimi”ni sürdüren AFAD İl Müdürlüğü, eğitimlerine Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu’nda devam etti.
Bu haber 2021-10-01 12:26:04 eklenmiş ve 1546 kez görüntülenmiştir.

 

 

AFAD, eğitimlerini sürdürüyor

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Afet ve Acil Durumu (AFAD) İl Müdürlüğü, erken yaşlardan itibaren farkındalık ve bilinç oluşturma, ülkemizi tehdit eden afet risklerine karşı temel davranış ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen “Afet Bilinci Okul Eğitimi”ne devam ediyor.

İlkokul ve ortaokul yaş gruplarındaki öğrenci düzeylerine göre gerçekleştirilen eğitimlerde, çocuklara deprem ve depreme hazırlık konusundaki temel bilgi ve kavramların yanı sıra, okulda ve evde büyükleriyle birlikte gerçekleştirebilecekleri hazırlık çalışmaları anlatılıyor.

Bu kapsamda Bartın AFAD İl Müdürlüğü’nce görevlendirilen Cengiz Yıldız, Emre Düzün, Niyazi Demirkıran ve Meral Kelebek’ten oluşan uzman ekip son olarak Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu’nda “Temel Afet Bilinci Eğitimi ile Yangından Korunma ve Yangınlara Müdahale Eğitimi” verdi.

 

 

 

Eğitimlere katılan öğrenciler, bizzat gerek teorik olarak dinleyerek gerekse tatbikat yaparak birebir öğrendikleri bilgileri uyguladı.

Eğitimin ardından okulun bahçesinde öğretmen ve öğrencilere yangının çıktığı andan itibaren ilk 2 dakika neler yapılması gerektiği ve yangın tüpü ile nasıl söndürülmesi gerektiği konusunda da uygulamalı olarak tatbikat yapıldı.

Tatbikat esnasında öğrencilerin heyecanlı dakikalar yaşaması da gözden kaçmadı.

 

 

 

 

Okul yöneticileri eğitim sonrasında yaptıkları açıklamada; “Eğitim sonucunda hayatımızın bütününü ilgilendiren son derece yararlı bilgiler verilmiştir. Bize bu bilgileri veren Bartın AFAD Müdürlüğüne bağlı görevli 4 personeline çok teşekkür ederiz. bu tür tatbikat ve eğitimlerin ilerleyen zamanlarda da tekrarlanacağını belirtiriz. Ayrıca eğitim esnasında gerek görevlileri gerek öğretmenlerini can kulağıyla dinleyen ve verilen görevleri noksansız yerine getiren kıymetli öğrencilerimizi de kutlarız. Eğitimin etkili geçmesinde düzenlenmesinde ve katkıları olan öğretmelerimize de şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

Söz konusu eğitimde “Afetlerle Mücadelede Temel Bilgi ve Kavramlar”, “Yaşam Çevremizdeki Riskler”, “Afet Bilinci Kültürü”, “Afet Hazırlıklarında Toplumsal Güç Birliği”, “Yaşam Çevremizdeki Risklerin Azaltılması”, “Yapısal Olmayan Riskleri Azaltmak”, “Aile Afet ve Acil Durum Planı”, “Toplanma Alanı ve Buluşma Yerleri”, “Afetler Sırasında Doğru Davranış Şekilleri”, “Afet Sonrası İlk Saatler” konu başlıklarında sunum yapıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu AFAD
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›