Bartın’da yurtlara yerleşemeyen öğrencimiz yok’

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, öğrencilerin barınma sorunu yaşadıkları iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demir, Bartın’da barınma sorunu yaşayan öğrenci bulunmadığını, erkek öğrenci yurtlarında 800’e yakın boş yerin bile bulunduğunu kaydetti.
Bu haber 2021-10-01 09:32:14 eklenmiş ve 22951 kez görüntülenmiştir.
 
 
Demir, “Bartın’da öğrencilerin yurt bakımından herhangi bir barınma sorunu yaşamadıklarını ifade eden Demir, Bartın’daki yurtlarımızda barınma sorunumuz bulunmuyor. Kız öğrenci yurtlarımızda yedek durumda bulunan 99 öğrencimiz misafir olarak alındı ve başvuru yapan bütün kadın öğrenciler yerleşti. Erkek öğrenci yurtlarımızda ise KYK başvurusunda bulunan bütün erkek öğrenciler yerleştiği gibi 800’e yakın boş yatak kapasitesi mevcut. Keza Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, başvurusu olmasa bile barına sorunu ile gelen erkek öğrencileri yurtlara yerleştiriyor. Burada eleştirileri doğru yapmak lazım. Biz yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz ve rakamlar ortada. Kentimizde artan talepten dolayı yurtlarda kalmak istemeyen, kiralık daire arayıp bulamayan öğrencilerimiz dışında barınma gibi bir sorun yok. O gençlerimizde yurtlara başvurduklarında kayıtları yapılıyor ve yurtlara yerleşiyorlar. AK Parti iktidarı gençleri için vardır ve olmaya devam edecektir. Cumhuriyet tarihi süresinde gençler için en büyük yatırımları yapan Sayın Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti iktidarıdır. Bu şeklinde olmaya da devam edecektir. AK Parti milleti için vardır, hizmet için vardır.” dedi.
 
Dünyada yurt sayısında lider durumdayız
 
 
AK Parti’nin yurtlara yönelik yatırımları ile ilgili bilgiler de veren Demir, “Dünyanın en kapsamlı, en fazla yatak kapasitesine sahip yurtlarına sahibiz. Bunu gururla, göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Temizlik, konfor, çalışma imkanları, güvenlik bakımından her alanda yüksek standartlara sahip olan yurtları inşa ettik. Standartları da her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Son 19 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, güçlü liderliğiyle, birebir takibiyle gençlerimizin gelecekleri için büyük yatırımlar yapıldı. Yurtlarımız da bunlardan biridir. Hizmet ve yurtlarımızdan 720 bin öğrenci faydalanıyor. Özellikle de son 19 yılda, 2002-2021 yılları arasında 190 olan yurt sayısını 768'e, 182 binden olan yatak sayısını da 720 bine yükselttik. Her geçen gün artıyor ve artmaya da devam edecek.”
ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir yurt sorunu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›