“Çağrı merkezi” için vatandaşlar çözüm bekliyor!

155 polis, 156 jandarma, 110 itfaiye, 112 ambulans gibi tüm acil çağrıların tek bir çatıda toplandığı Bartın’da, “112 Acil Çağrı Merkezi”nde yaşanan gecikmeler hem olaylara anlık müdahaleyi geciktiriyor hem de hızlı bir şekilde istediği acil çağrı birimine bağlanamayan vatandaşların şikayetlerine neden oluyor. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar, ilgili birime ihbar ya da şikayette bulunana kadar konuyu 2-3 kere anlatmak durumunda kaldıklarını ifade ederken yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını istiyor.
Bu haber 2021-09-23 09:40:47 eklenmiş ve 1312 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da 155 polis, 156 jandarma, 110 itfaiye, 112 ambulans gibi tüm acil çağrılar,  112 Acil Çağrı Merkezi çatısı altında toplandı.

Bu acil numaralardan herhangi birini aramak isteyen vatandaşlar sadece 112’yi ararken 112 Acil Çağrı Merkezi’nce polis, jandarma ya da ambulans gibi yardım talep ettiği birimlere yönlendiriliyor.

Bu durum acil çağrı numaralarını tek tek bilmeyen vatandaşlar için kolaylık oluşturuyor. Ancak hızlı bir şekilde bu acil çağrı birimlerinden herhangi birine ulaşmak isteyen vatandaşları da çileden çıkarıyor.

 

Acil çağrıya bağlanana kadar konu 2-3 kere anlatılıyor

 

Vatandaşlar, polise, jandarmaya şikayette bulunmak ya da acil müdahale edilmesi gereken bir hasta için ambulans çağırmak istediklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından direkt bu numaralara aktarılamadıklarını ifade ediyor.  Çağrı merkezi çalışanlarının “Konu nedir?” sorusuna karşılık önce konuyu merkez çalışanlarına anlattıklarını belirten vatandaşlar, çağrı merkezi birimine bağlandıktan sonra  aynı konuyu bir de buradaki çalışanlara anlattıklarını söylüyor.

Konuyu izah edene kadar neredeyse 5 dakika süre geçtiğini dile getiren vatandaşlar, aynı konuyu 2-3 kere anlattıkları için hem sinirlerinin gerildiğini hem de ekiplerin olay yerine geç geldiğini kaydediyor.

 

Ekibin olay yerine müdahalesini de geciktiriyor

 

112 Çağrı Merkezinde yaşanan bu gecikme ekiplerin olay yerine müdahalesini de geciktiriyor.

Çağrı Merkezine şikayette ya da ihbarda bulunmak isteyen bir kişi önce konuyu çağrıyı karşılayan çağrı merkezi çalışanına anlatıyor, merkez çalışanın ilgili numaraya aktarması sonrasında ise konuyu yeniden dile getiriyor. 

Buradaki görevli de duruma göre kişiyi ilgili birime aktarıyor ve kişi konuyu üçüncü kez bir de birimdeki görevliye anlatıyor.

Bu aşamadan sonra durum ekiplere bildiriliyor ve ekipler olay yerine hareket ediyor. Olay yerine ulaşım mesafesi de düşünüldüğünde 112 Çağrı Merkezinde yaşanan bu gecikmeler ekiplerinde olaya geç müdahalesine sebep oluyor.

 

112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlar, ilgili birime ihbar ya da şikayette bulunana kadar konuyu 2-3 kere anlatmak durumunda kaldıklarını ifade ederken yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

 


ETİKETLER : Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı merkezi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›