Bartın’da 5 milyon TL sosyal ve ekonomik destek

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da Ağustos ayında engelli bakım, özel bakım desteği, doğum yardımı, koruyucu aile gibi destekler kapsamında 5 milyon TL ödeme gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bu haber 2021-09-16 09:53:30 eklenmiş ve 267 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nca Bartın’da verilen destek ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Bartın’da Ağustos ayında engelli bakım, özel bakım desteği, doğum yardımı, koruyucu aile gibi destekler kapsamında 5 milyon TL ödeme gerçekleştirildiğini açıklayan Milletvekili Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Bartın’da Ağustos ayı içinde 5 milyon TL’yı aşan engelli bakım ödemesi, özel bakım merkezi desteği, doğum Yardımı, koruyucu aile desteği, çocuklarımıza sosyal ve ekonomik destek ödemesi yaptık. Sosyal devleti sözde değil icraatla gerçekleştiriyoruz. Korucu aile desteği ödemesi kapsamında 13 çocuğumuz için 10 aileye 29 bin 76,61 TL, engelli evde bakım ödemesi kapsamında 2 bin 253 engellimiz adına 2 bin 139 bakıcımıza 4 milyon 10 bin 211, 81 TL, doğum yardımı ödemesi kapsamında 126 aileye 127 çocuğum için 47 bin 436,83 TL, özel bakım merkezleri kapsamında 149 engellimiz için 737 bin 87, 28 TL ve sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında 282 çocuğumuz için 29 aileye 347 bin 933, 93 TL ödeme yapılmıştır” dedi.

 

Destek ödemeleri başladı!

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin 15 Eylül’den itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

 

Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu vurgulayarak, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz” dedi.

Evde bakım yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık bin 797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 968 milyon TL Evde Bakım Yardımı Ödemelerine bugün (15 Eylül) başlıyoruz. Ödemeler 20 Eylül’e kadar tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

 

 


ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç sosyal destek yardım
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›