Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Bartın Valisi Sinan Güner, “Bu yıl ülke olarak yaşadığımız sel ve orman yangını felaketleri, afetlere karşı tedbirli olmamız gerektiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Acil Çağrı Hizmetlerinin, afet veya olumsuz durumlarla ilgili, ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmesinde büyük bir önemi bulunmaktadır” dedi.
Bu haber 2021-09-13 09:41:59 eklenmiş ve 1287 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Yıldırım Özbaş, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. Yasin Güney, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, İl Sağlık Müdür V. Dr. Ahmet Cebeci, Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman ve Bartın İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz katıldı.

Toplantıda Acil çağrı numaralarının tek merkezde toplanması amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezinin, 2021 yılının genel faaliyetleri ve istatistiki verileri sunularak gerek olağan gerekse afet dönemlerinde ihbar ve yardım çağrılarının 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından karşılanması ve müdahale ekiplerinin aktarılması esnasında çağrı karşılayıcı ve çağrı yönlendirici personelin koordinasyonunun en üst seviyeye taşınması, çağrı karşılama standartlarının yükseltilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla eğitim faaliyetlerinin önemi üzerinde duruldu.

Vali Sinan Güner toplantıda yaptığı konuşmada, “Özellikle bu yıl ülke olarak yaşadığımız sel ve orman yangını felaketleri, afetlere karşı tedbirli olmamız gerektiğini bizlere bir kez daha göstermiştir. Acil Çağrı Hizmetlerinin, afet veya olumsuz durumlarla ilgili, ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmesinde büyük bir önemi bulunmaktadır. 112 Acil Çağrı Merkezimizde gelen tüm çağrılar, çağrı alıcı personelimizce karşılanmakta ve sağlık, güvenlik ve itfaiye gibi ilgili tüm birimlerimizle koordineli bir şekilde en kısa sürede olaya müdahale edilmektedir. Bu vesile ile acil durumlara müdahalede canla başla çalışan acil durum personelimize teşekkür ediyor, toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

 

Başkan da değerlendirmede bulundu

 

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığı’nda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında 112 Acil Çağrı Merkezimizin hizmet kalitesini yükseltebilmek adına yapılacak olan çalışmaları değerlendirdik. Çağrı karşılama standartlarının yükseltilmesi, çağrıların en kısa ve en doğru şekilde karşılanması, afet dönemlerinde daha iyi hizmet sağlayabilmek adına yapılabilecek olan çalışmalar gibi birçok konuda değerlendirmelerde bulunduk. Toplantının ve aldığımız kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.   

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›