Sağlıklı nesiller için ebelere sertifikalı eğitim veriliyor

Sağlıklı anne ve bebekler için; Bartın Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda görev alacak, Ebe Eğitimcilerini yetiştirmek ve doğal doğum sürecinde ebelerin bilgilerini güçlendirmek ve güncellemek amacıyla 50 sağlık çalışanına sertifikalı eğitim veriliyor.
Bu haber 2018-10-16 09:10:59 eklenmiş ve 414 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Devlet Hastanesi tarafından hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) sunulan “Sağlıklı Anne ve Bebekler Güçlü Ebelerden Geçer” projesi, 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulundu. Söz konusu program kapsamında BAKKA ile Bartın Devlet Hastanesi arasında 26 Eylül 2018 tarihinde sözleşme imzalandı.

 

BAKKA tarafından desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında verilecek olan eğitimler başladı. Eğitimler dahilinde Bartın Devlet Hastanesi Gebe Okulu’nda görev alacak Ebe Eğitimcilerini yetiştirmek ve doğal doğum sürecinin olmazsa olmazı ebelerin bilgilerini güçlendirmek ve güncellemek amacıyla; 50 sağlık çalışanına doğumda duygusal ve fiziksel destek, doğum süreci ve evreleri, doğumda rol oynayan hormonlar, uluslararası ebelik felsefesi, normal doğumu kolaylaştıran pozisyonlar, normal doğumda ağrının fizyolojisi ve doğumdaki rolü, gebelikte sağlıklı yaşam ve pelvik taban egzersizleri, nefes ve ıkınma teknikleri, masaj teknikleri, doğum ağrısı ile başetmede kullanılan ilaç dışı rahatlatıcı teknikler/yöntemler, doğum planı oluşturma, doğumun üçüncü evresini destekleme stratejileri, doğumda kanıt temelli yaklaşımları destekleme, doğumda konforun sağlanması, bebek bakımı ve emzirmesi konularında sertifikalı eğitim verilecek.

 

Projenin açılışı geçtiğimiz günlerde Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah Danışman, Eğitimciler Prof.Dr. Fatma Deniz Sayıner ve Yazar/Ebe Nesibe Üzel Yar, birim idarecileri ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›