200 kişi için kuralar çekildi!

Bartın’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 200 geçici işçinin alımı noter huzurunda yapılan kura sonucu belirlendi.
Bu haber 2021-09-08 15:20:07 eklenmiş ve 1571 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

TYP kapsamında Bartın merkez, ilçeler ve beldelerdeki okullarda temizlik görevlisi olarak görevlendirilecek 200 kişi için kura çekimi Noter Huzurunda Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

 

Bartın merkez için bin 228 başvuru arasından 133 kişi, Amasra ilçesi için 106 başvuru arasından 15 kişi, Kurucaşile ilçesi için 47 başvuru arasından 6 kişi, Ulus ilçesi için 51 başvuru arasından 9 kişi, Kumluca beldesi için 30 başvuru arasından 5 kişi, Abdipaşa beldesi için 70 başvuru arasından 4 kişi, Kozcağız beldesi için 212 başvuru arasından 20 kişi, Hasankadı beldesi için 39 başvuru arasından 4 kişi, Arıt bölgesi için 25 başvuru arasından 4 kişi için kura çekimleri yapıldı.

 

Bartın’a pozitif ayrımcılık yapıldı

 

Milli Eğitim bünyesine alınan 200 kişinin belirlendiği kurada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, önemli açıklamalarda bulunarak “2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Bartın merkez ve ilçelerimiz ile bağlı köylerdeki kurumlarımızda çalışacak olan vatandaşlarımızın istihdamına yönelik kura çekilişimizi gerçekleştiriyoruz. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum. Toplumda ve gündemde herkes bu konu hakkında yorum yapıyor. Sayı azdı, çoktu, neden şöyle, neden böyle diye… Ben de kurum yetkilisi olarak şeffaf bir şekilde açıklama yapayım ki vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmasın. Bartın ilimizde Merkez ve köylerimiz dahil 161 okulumuz var. Biz bu sene aradaki bürokrasiyi kaldırmak ve çabuklaştırmak babında ilçelerimizde yaptığımız çekilişi de Bartın Merkez’de yaptık. Tüm ilçelerimizin kurası da beraber çekilecek. Milli Eğitim Bakanımızın talimatları doğrultusunda okullardaki temizlik ve hijyen konusunu halletmemiz için gece gündüz İŞKUR yetkililerimizle çalıştık, bütün resmi prosedürler tamamlandı ve inşallah bugün kura çekiminde çıkan vatandaşlarımız 13 Eylül Pazartesi günü itibariyle okullarımızda göreve başlayacaklar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın da burada katkısı çoktur. Çünkü; 81 ilde okul ve öğrenci sayısı baz alınarak istihdama gidiliyor. Burada Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’la yaptığımız görüşmede hem sel felaketinden olumsuz etkilenen Zafer Köyü, Abdipaşa ve Kumluca’ya pozitif ayrımcılık yapmak için daha fazla İŞKUR’dan faydalanabilir miyiz dedikten sonra 200 kişinin kontenjanını aldık. Bizden okul ve öğrenci sayısı daha fazla olan Karabük ve Zonguldak’tan bu açıdan pozitif ayrımcılık yapıldığını söyleyebilirim. O nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Valimiz ve Milletvekilimize hatta İŞKUR yetkililerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim”  ifadelerini kullandı.  

 

“İnşallah hayırlı ve verimli olur”

 

Başvuru sayıları ve istihdam edilecek kişilerin dağılımına ilişkin de detaylı bilgi veren Acar, “Bartın Merkez ve ilçelerimizde toplam başvuru sayısı bin 775’dir. Bu sayıdan Merkez’de 133 kişi, Kozcağız’da 20, Hasankadı’da 4, Arıt’ta 4, Amasra’da 15, Ulus Merkez ilçe 9, Abdipaşa’da 4, Kumluca’da 5 olmak üzere Ulus ilçemizde toplam 18 ve Kurucaşile’de 6 kişi istihdam edip toplamda 200 vatandaşımızı 13 Eylül tarihi itibariyle istihdam etmiş olacağız. İnşallah hayırlı ve verimli olur, hepimiz de sağlıklı bir yıl geçiririz” dedi.

ETİKETLER : Bartın Milli Eğitim işçi alımı TYP kura çekimi noter
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›