Yeni sistem birkaç gün içinde devreye giriyor!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İnkumu Özel Halk Otobüsleri ve Esenyurt minibüsleri dahil olmak üzere mücavir alanda hizmet verecek 75 aracın yeni sistemle “Bartın Özel Halk Otobüsleri” adı altında birkaç gün içinde çalışmaya başlayacağını söyledi. Yeni sistem ile hem daha önceki yıllarda toplu taşımada yaşanan sorunlar çözüme kavuşacak hem de tek çatı altından hizmet verilecek.
Bu haber 2021-09-07 15:20:35 eklenmiş ve 1236 kez görüntülenmiştir.

 

 

Toplu taşımada yeni dönem başlıyor

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’daki basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Gazhane Kültür Parkı’nda düzenlenen kahvaltıda Başkan Akın, gazetecilerle hem sohbet etti hem de Bartın Belediyesi’nin son dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık ile Ahmet Kömeç ve AR-GE Başkanı Aykut Oktay Ulu’nun da hazır bulunduğu programda Bartın’ın il oluşunun 30. yıldönümü de pasta kesilerek kutlandı.

 

“Bugün müthiş bir Bartın var”

 

Bartın’ın il olmasında ve il olarak gelişme sürecinde katkısı olan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Cemal Akın, “Hepinizin bildiği gibi 124 yıl ilçe olan Bartın kazamız 1991 yılı bugün itibariyle il oldu.  30 yıl Allah’ın izniyle bitti. Daha nice 30 yıllara. İnşallah Bartın çok güzel şekilde gelişir diye düşünüyorum. Tabi Bartın Gazetemizde Türkiye’de en eski 3. Gazetemiz. 98. Yılında o da. Biz Bartın Belediyesi olarak  sizlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Bugün de beraber olmak istedik. Bartın’ımızın il olmasında ve il olarak gelişme sürecinde katkısı olan ve yüreği Bartın için çarpan herkese şükranlarımı sunuyorum. İl oluşumuzun 30. yıldönümünü kutluyorum. Bartın’ın il oluşunun 30. yılı bitti bugün itibariyle. İl olmasına vesile olan milletvekillerimize, valilerimize, bürokratlarımıza, basın mensuplarımız bütün dostlarımıza hürmetler sunuyorum. İl olduktan sonra büyümeye başladık onun etkisini gördük ve hala görmeye devam ediyoruz. Eğer il olmasaydık valilik yapılmazdı, resmi yerler yapılmazdı. Küçük bir ilçe olarak burada kalırdık. Bugün müthiş bir Bartın var. Gerçekten Batı Karadeniz’in incisi dediğimiz bir Bartın var.” dedi.

 

“Çalışmalar devam ediyor”

 

Bartın ve ülke gündeminin yanı sıra Bartın Belediyesi’nce 2021 yılında hayata geçirilen projeler, devam eden çalışmalar ve 2022 yılında yapımına başlanacak olan projelerle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Akın, ilk olarak şehir merkezinde eksik kalan bölgelerde yapılan doğalgaz çalışmalarını aktararak “Doğalgazda eksik kalan yerler vardı Lütfiye Caddesi, Yemeniciler Sokak gibi oralara da başladık inşallah çok kısa zamanda bitecek. Yine İskele Caddemizde yeni bir hat oluşturuyoruz. Kanalizasyon, atık su, yağmur suyu, kavşak suyu gibi bu çalışmalar da devam ediyor” diye konuştu.

 

“Kemer trafiğini rahatlatmak istiyoruz”

 

Kemerköprü’deki trafik yoğunluğunu azaltmak için meydandaki köy minibüslerinin Vefapark’taki alana taşınacağını kaydeden Başkan Akın, trafik sorununu rahatlatacak köprü projeleriyle ilgili de açıklamada bulunarak şunları söyledi:

“Gecen Mahallesi’nde doğalgaz çalışması bitti şu anda asfalt çalışması yapılıyor. Şiremirçavuş Mahallesi’nde yüzde 90 bitti. Asfalt çalışması da devam ediyor. Bir taraftan da Şehitler Müzemizi açtık. Gasilhane bitti çevre düzenlemesi yapılıyor nasip olursa onu da Ekim ayında açacağız. Yine kültür merkezinin 4. katı vuruldu 6-7 ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Orada ayrıca kent kimliğini meydana getiren bir bölüm meydana getireceğiz. Bartın’ın kimliğini herhangi bir vatandaşımız gezdiğinde dijital anlamda görebilsin istiyoruz. Yine KöyPark dediğimiz 65 bin metrekarelik alanın ihalesine çıktık. Ona da başlayacağız ve 1 yıl içinde faaliyete geçmiş olacak. Kemerköprü’deki 125 civarındaki köy minibüsünü belediyenin arka tarafında olan VefaPark’taki alana kaldıracağız. Kemer trafiğini rahatlatmak istiyoruz. Kemer’e ve Bülent Ecevit Bulvarı’na artık minibüsler girmesin istiyoruz. Günde en az 500 civarında minibüs girip çıkıyor oraya o hareketliliği azaltacağız.

 

“Yoğunluğa biz ayak uydurmaya çalışıyoruz”

 

Trafikle ilgili yaptığımız en önemli şey yeni imar planları idi. İmar planına 15 tane köprü koyduk. Yeni yollar açtık yeni 18’ler yapılmaya başlandı. 18 madde yapıldıkça en asgari 15 metre yollar yapılıyor şu anda. Bazı yerlerde 30 metre yol var bazı yerlerde 25 metre bulvar var. Bunlar gerçekleştiğinde Bartın’daki trafik oldukça rahatlayacak. Bartın büyüyor. Bartın il olduğunda nüfusu 30 bindi şu anda 78 bin civarında nüfusu var. Öğrencilerle beraber 100 bine ulaşıyor ikametgahı köyde olup da Bartın’da yaşayanlarla beraber 110 bin civarında. Böyle bir nüfus yoğunluğu da var. Bu yoğunluğa biz ayak uydurmaya çalışıyoruz. Hem trafik anlamında hem de diğer işler anlamında.

 

“İl Özel İdaresi Kavşağıyla ilgili çalışma yapılıyor” 

 

Kahvaltıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Akın, İl Özel İdaresi Kavşağında yaşanan trafik sorunuyla ilgili soruya “Orası Karayollarına ait olan bir yer. Belediyenin yetki alanında değil. Tabi biz Karayollarındaki arkadaşlarla görüşüyoruz. Ayrı bir düzenleme yapılması gerektiğiyle ilgili görüşlerimizi bildirdik. İnşallah gerçekleşir. Çünkü orada bir trafik sıkıntısı var. Çatmaca ile Türbe ve İl Özel İdaresiyle Kemerköprü arasındaki trafiği fazla yoğunlaştırdı. Onunla ilgili çalışma yapılıyor inşallah” yanıtını verdi. 

 

Üst geçit projelendirildi

 

Üst geçit projesiyle ilgili olarak ise Akın “Adliye Lojmanlarından hemen karşı tarafa geçecek üst geçit projesi projelendirildi. İnşallah gerçekleşecek. Yayayı orada rahatlatabilmek için köprü orada yapılacak” ifadelerini kullandı.

 

“2-3 gün içerisinde çalışmaya başlayacaklar”

 

Mücavir alanda toplu taşımanın tek sistemde toplandığı “Bartın Halk Otobüsleri”yle ilgili soruyu da Belediye Başkanı Cemal Akın, “75 tane araç tek sistem üstünde çalışacak. Yani mücavir alan bölgeleri, İnkumu ve Bartın merkezindeki 75 araç 2-3 gün içerisinde çalışmaya başlayacak” yanıtını verdi.

 

Başkan Akın, daha sonra gazetecilerle Bartın’ın il oluşunun 30. Yılı dolayısıyla pasta keserken gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Özel Halk Otobüsleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›