“İŞLERİ HAL YOLUNA KOYMADAN BÖLGEDEN AYRILMAYACAĞIZ”

Kumluca Zafer Köyü başta olmak üzere sel bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden zarar görenlerin yerine en iyilerini yapmandan Kastamonu Bozkurt, Sinop ve Bartın’dan ayrılmayacaklarını söyledi.
Bu haber 2021-08-31 12:54:42 eklenmiş ve 1433 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kumluca Zafer Köyü başta olmak üzere sel bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden zarar görenlerin yerine en iyilerini yapmandan Kastamonu Bozkurt, Sinop ve Bartın’dan ayrılmayacaklarını söyledi. Selde hasar gören evlerin ve araçların ödemelerinin yapılmaya devam edildiğini ifade eden Bakan Soylu, zarar gören ticari müesseseleri de yeniden ayağa kaldıracaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş olsun dileklerini de ileten Süleyman Soylu “Sayın Cumhurbaşkanımız da inşallah Bartın’a gelecek. En son konuştuğumuzda sözü öyle. Sinop’a ve Kastamonu’ya da gelecek” dedi.

Erkan Hızoğlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kumluca Zafer Köyü başta olmak üzere sel bölgelerinde incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a geldi. Bakan Soylu, Cumartesi günü akşamüzeri helikopterle Kumluca Stadına gelirken Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili başta olmak üzere kurum temsilcileri ve partiler tarafından karşılandı. Bartın’a gelir gelmez selden en çok zarar gören Kumluca Zafer Köyüne geçen Soylu, burada hem vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu hem de çalışmaları yerinde inceleyerek eksikleri tespit edip talepleri dinledi.

“Kimsenin endişesi olmasın”

Zafer Köyünde selde zarar gören kereste fabrikası başta olmak üzere işyerleri ve evlerde tek tek incelemelerde bulunan Süleyman Soylu, Kastamonu, Sinop dahil 11 Ağustos’tan beriafet bölgesinde olduklarını kaydederek “Birçok köylerin alt yapılarında ciddi problemler söz konusu. 11 Ağustos’tan beri yaklaşık 17 gündür buralardayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Meselesi yoluna koymadan, vatandaşımızın gönlünü almadan, işleri hal yoluna koymadan oradan gelmeyeceğiz. Bizde bakan arkadaşlarımızla birlikte, tüm milletvekillerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, tüm kurumlarımızla sizin emrinize amadeyiz. Canını kaybedenleri geriye getirmek gibi haşa bizim böyle şeyimiz yok ama diğer hepsini çok daha iyi yapmadan da buradaki hadiseyi kapatmayacağız. Bunun için hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

 

“Millet iş birliğini, devlet de gücünü ortaya koyuyor”

Selde hasar görev evlerin ve araçların ödemelerinin yapılmaya devam edildiğini ifade eden Soylu açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bunu bugüne kadar her yerde yaptık. Karşılaştığımız tüm afetlerde bunu gerçekleştirdik. Burada da şimdi aynısını yapacağız. Millet iş birliğini, el birliğini ortaya koyuyor, devlette gücünü ortaya koyuyor. Sadece Kastamonu’da 1345 kişi çatılardan helikopterle kurtarıldı. Yaklaşık 1500 kişiyi, dalgıçlarımız, polisimiz, jandarmamızla birlikte sadece botlarda kurtardık. Bozkurt ve Sinop’ta ev hasarlarının yüzde 95’inin ödemesini yaptık. Araç hasarlarının büyük bir kısmının da ödemesini gerçekleştirdik. Burada da aynısını yapacağız ticari müesseselerle bir araya geldik, onlarla halleştik. Burada da komisyonlarımız aynısı yapsın, buradaki arkadaşlarla da oturacağız ve halleşeceğiz.

“Ticari müesseseleri ayağa kaldıracağız”

Hayatın normal akışını rayına sokabiliriz ama birincisi ticari müesseseleri ayağa kaldıracağız, ikincisi ahırı olsun evi olsun tüm bunları da eskisinden daha iyi yapıp sahiplerine teslim edeceğiz. Hasarların da büyük bir bölümünü karşılayacağız. Devlet bugün için lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın her birine tekrar hem selamları var, geçmiş olsun dilekleri var. Emrinize amadeyiz. Arhavi ve Rize’de sel olduğu zaman Batı’da birkaç ülkede sel oldu. Hala patinaj yapıyorlar. Bizse oralardaki işlerimizi tamamladık. Yapısal hasarlarımız var, çöplerimiz var, köy yollarımızda bozukluklar var, köy içi yollarda bozukluklar var, su hasarları var, bunların hepsini de tamamlıyoruz. Daha iyisini yapıp teslim edeceğiz inşallah. Bizim görevimiz bu.

 

 

“Allah milletimizden de razı olsun”

Allah milletimizden de razı olsun. Sel bölgelerinde yaşayanlar büyük bir sabır gösterdiler. Fedakarlık gösterdiler. Hem bu bölgelerin dışında yaşayan tüm milletimizden de Allah razı olsun. Her şeyiyle yardımcı oldular. Kızılay’ından afet gönüllülerine kadar, jandarmamızdan polisimize kadar, belediyelerimizden İl Özel İdarelerimize kadar herkes kol kola oldu. Allah bizi birbirimize bu sınavda mahcup etmedi. Devleti millete, milleti birbirine mahcup etmedi. İnşallah böyle bir afetle tekrar karşı karşıya kalmayız. Bartın’da barajlar yapıldığı için şükürler olsun büyük bir sel ve afetle karşı karşıya kalmadık. Yoksa bu yağmur oranında Allah muhafaza Bartın şehir merkezi de afete maruz kalabilirdi.

“Sayın Cumhurbaşkanımız da inşallah Bartın’a gelecek”

Bugüne kadar yaptığımız tedbirleri bundan sonra da arttırarak devam edeceğiz. Ama alt yapı hasarlarını da çok kısa sürede tamamlayacağız. Allah kimseyi gönlünden eksik koymasın. Kimseyi böyle bir afetle de karşı karşıya getirmesin. Kayıplarımıza Canab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir kez daha zor zamanda büyük bir millet ve büyük bir devlet olduğumuzu göstermiş olduk. Onlarca köye helikopterle jeneratörlerini getirdik. Yüzlerce köye helikopterlerle ekmeklerini sularını getirdik. Hiçbir şeyden erinmedik. Bunun için tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden korusun ve bir daha böyle bir afetle karşı karşıya kalmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız da inşallah Bartın’a gelecek. En son konuştuğumuzda sözü öyle. Sinop’a ve Kastamonu’ya da gelecek.”

Akören’de taziye ziyaretinde bulundu

Süleyman Soylu, Zafer Köyündeki incelemelerinin ardından Akören’de selde hayatını kaybeden Arife Ünal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye baş sağlığı, merhumeye de Allah’tan rahmet dileyen Soylu, ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını kaydetti. Akören’deki taziye ziyareti sonrası Abdipaşa Beldesine  hareket eden Soylu, Abdipaşa’da selde çöken ve yeniden yapılan yolda da incelemelerde bulunarak Bartın’dan ayrıldı.

 

ETİKETLER : süleymansoylu süleyman soylu bakan kumluca zafer abdipaşa sel ziyaret
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›