Kız çocukları için güzel bir dünya temenni etti

Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kerim Bacıoğlu, ülkemizde ve dünyada kız çocuklarının fırsat eşitliğine dayalı eğitim ve öğretim imkanlarından yararlandığı, onlara insan haklarının kullanımında eşit fırsatlar verildiği bir dünya temenni etti.
Bu haber 2018-10-15 09:31:59 eklenmiş ve 281 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kerim Bacıoğlu, kız çocuklarının mağduriyetinin engellenmesi, eğitimi ve güçlendirilmesi, ihmal ve istismarların  ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Bakanlıkça çalışmalar yapıldığını belirtti. Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesinde en önemli faktörün “eğitim” olduğu vurgusu yapan Bacıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir kararla, 2012 yılından itibaren ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kutlanılmaktadır. Alınan bu kararla kız çocuklarının hayatlarını etkileyecek kararlara katılımının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına ayrımcılık ve şiddet sarmalını kıracağı, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarının sağlayacağı belirtilmiştir. Her yıl dünyada ve ülkemizde kız çocuklarının yaşadığı sorunlar konusunda farklı temalar ele alınılarak çalışmalar sürdürülmektedir. 2012 yılı Dünya Kız Çocukları Gününün ilk teması ‘Çocuk Evlilikler’ olarak belirlenmiş, bu toplumsal soruna dünyada ve ülkemizde kamuoyunun dikkatini çekmek açısından bir çok etkinlik düzenlenmiştir. 2013 yılında  ‘Eğitim’ teması ile kız çocuklarının eğitimine yaklaşımlar, eğitim haklarını kullanmalarının sağlanması konularına dikkat çekilmiştir. 2014 yılında ise ana tema, ‘şiddet döngüsünü kırmak için, kız çocuklarının kaliteli, fırsat eşitliğine dayalı bir eğitim almalarına, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmelerine, güçlendirilmelerine yönelik yapılacak çalışmaların planlanması’ olarak alınmıştır.


“En önemli faktör eğitim”


Bakanlığımızca söz konusu temalarda kız çocuklarının mağduriyetinin engellenmesi, eğitimi ve güçlendirilmesi, ihmal ve istismarların  ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Kadın ve kız çocuklarının güçlenmesinde en önemli faktör şüphesiz eğitimdir. Bu anlamda toplumun temelini oluşturan aile kurumuna büyük görevler düşmektedir. Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, içinde yaşadığı toplum için de bir güven ve denge unsurudur.  Aile kurumu başta aile bireyleri olmak üzere toplum için  koruyucu, önleyici ve eğitici bir güce sahiptir. Ailenin söz konusu bu gücünden  hareketle Bakanlığımızca oluşturulan Aile Eğitim Programları (AEP) ile ailenin güçlenmesi ve aile yapısı içinde büyüyen çocukların sağlıklı gelişimi ve eğitimi hedeflenmektedir. Aile Eğitim Programlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarına, halka yönelik olarak ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun tanıtımı, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’, ‘5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun tanıtımı konularında paydaş kuruluşlarla işbirliği halinde seminerler düzenlenmektedir. Bu bağlamda; ülkemizde ve dünyada kız çocuklarının fırsat eşitliğine dayalı eğitim ve öğretim imkanlarından yararlandığı, onlara insan haklarının kullanımında eşit fırsatlar verildiği bir dünya temennisiyle tüm  kız çocuklarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum.”

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›