Bartın için 7 milyon TL ödenek!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da yaşanan sel afetinin ardından tüm kurumlarımızla seferber halinde olduklarını, yaraların sarılması için acil yardım olarak 7 milyon TL ödenek aktarıldığı söyledi.
Bu haber 2021-08-18 15:14:37 eklenmiş ve 221 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın’ın Ulus ilçesi sınırları içerisinde 58 yerleşim yerinin selden etkilendiğini belirten AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, sel afetinin ardından yaraları sarmak için kesintisiz sahada olduklarını belirterek; hasar tespit çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını kaydetti.

Devletimizin milletinin yanında olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (İller Bankası) tarafından 3 milyon TL, İçişleri Bakanlığı AFAD Acil Yardım Ödeneği olarak 2 milyon TL olmak üzere ilk etapta toplam 7 milyon TL ödenek aktarıldığını açıkladı.

Milletvekili Tunç, selin ilk anından itibaren selden etkilenen hemşehrilerimizi yalnız bırakmadıklarını belirtirken AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunarak “AK Parti Genel Başkanvekili ve son Başbakan Sayın Binali Yıldırım selden etkilenen Abdipaşa ve Kumluca Zafer Köyü ve Akörensöküler köyünde vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletirken hasar giderme çalışmalarını yerinde inceledi. Milletimizin yaralarını birlikte sarmak için tüm kurumlarımızla seferber olduk, devletimiz milletimize şefkat elini hemen uzattı” dedi.

 

“Destek olan herkese teşekkür ediyorum”

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ziyaretine ilişkin de kısa bir değerlendirmede bulunan Tunç, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’de selden etkilen vatandaşlarımızı ziyaret etmek, hasarların giderilmesi için gerekli çalışmaları yerinde incelemek üzere Bartın’a geldi. Sayın Bakanımız, Kumluca Akörensöküler Köyümüzde sele kapılarak hayatını kaybeden Arife Ünal’a taziye ziyaretinin ardından Kumluca Zafer Köyünde hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere selin yaraların sarılması için desteklerini esirgemeyen Bakanlarımıza, Valimiz Sinan Güner’e canla başla çalışan bütün kamu kurumlarımıza, STK’larımıza yardım kuruluşlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›