Belediyeden sel bölgesine yardım eli

Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede çalışmalarına devam eden Bartın Belediyesi, şimdi de selin izlerini silmek için çalışıyor. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla Bartın Belediyesi Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan ekipler, ev ev gezerek malzemesi dağıtımı yardımlarını dağıtırken yaraları süratle sarmaya devam ediyor.
Bu haber 2021-08-19 10:02:08 eklenmiş ve 167 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Bartın Belediyesi Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi nezdinde Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla oluşturulan 67 kişilik ekiple afet bölgesinde zemin yıkama, işyeri ve ev temizliği çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sürecin başından itibaren afet bölgesinde 320 gıda kolisi ve 100 koli temizlik malzemesi dağıtımını ev ev gezerek gerçekleştiren ekipler, yaraları süratle sarmaya devam ediyor.

 

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan  Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı:

 

“Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi nezdinde Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, İtfaiye Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzden oluşan 67 kişilik ekiple afet bölgesinde zemin yıkama, işyeri ve ev temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 kepçe, 1 ekskavatör, 1 kuka, 3 kamyon, 1 arazöz, 2 hizmet minibüsü, 1 itfaiye aracı, 2 kavşak suyu tankeri, 2 ilaçlama aracı, 2 motopomp ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temin etmeye, yaraları süratle sarmaya devam ediyoruz.

 

“El ele, dayanışma içinde atlatacağız”

 

Selin sürüklediği hafriyatın kaldırılma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza tankerlerle içme-kullanma suyu ve gıda kolisi ulaştırıyoruz. Sürecin başından buyana afet bölgesinde 320 gıda kolisi ve 100 koli temizlik malzemesi dağıtımını ev ev gezerek gerçekleştirdik. Eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza da Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından eşyalarının teminini sağladık. Ayrıca bölgede oluşabilecek haşere ve mikroplaşmanın da önüne geçebilmek amacıyla belli arkalıklarla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Felaketin izlerini silmek için tüm ekiplerimizle alandayız. İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte el ele, dayanışma içinde atlatacağız.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın sel bölgesi afet
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›