“Devletimiz ve hükümetimiz her zaman vatandaşının yanında”

Bartın’da geçtiğimiz günlerde etkili olan çok kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Abdipaşa ve Kumluca’da meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeden ayrılmayan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Devletimiz ve AK Parti hükümeti her zaman vatandaşının yanındadır. Bölgede yaşanan afetten zarar gören vatandaşlarımızın sorunları kısa sürede çözülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu an devletimizin öncelikli görevi, bölgenin normal haline dönmesidir ve bütün kurumlarımız da bunun için geceli gündüzlü mesai içerisindeler” dedi.
Bu haber 2021-08-16 10:27:44 eklenmiş ve 267 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, aşırı yağışlar nedeniyle taşkınlara maruz kalan, Ulus’un Abdipaşa ve Kumluca Beldeleri ile Zafer, Derecik ve Akörensöküler köyünde incelemelerde bulundu.

Selin yaşandığı andan itibaren bölgeye giderek, bölgede incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Tunç ve Başkan Kalaycı, bölgeye yardımların hızlı bir şekilde ulaşması için yoğun telefon trafiği de gerçekleştirdi.

 

“Devletimiz bu selde de gücünü bir kez daha gösterdi”

 

Sel felaketi sonrasında bölgeye hareket eden ve gelişmeleri yakından takip eden AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Kalaycı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aşırı yağışlar maalesef Ulus ilçemizin beldeleri ve köylerinde taşkınlara neden oldu. Metrekareye 318 kilogram yağış düştü ve bu hadise yaşandı. Olayın meydana geldiği ilk andan itibaren teşkilatımızla birlikte bölgeye hareket ettik. Yapılan çalışmaları inceledik ve biz de gerekli yerlerle hemen iletişime geçtik. Devletimiz bu selde de gücünü bir kez daha göstermiştir. AFAD’ımız, Kızılay’ımız, UMKE’miz, Jandarmamız, polisimiz, belediyelerimiz hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yarasını sarmak için harekete geçti.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda hemen bölgeye geldiler. Bölgede şu an için hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımızın endişesi olmasın. Devletimiz ve AK Parti hükümeti her zaman vatandaşının yanındadır. Bölgede yaşanan afetten zarar gören vatandaşlarımızın sorunları kısa sürede çözülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şu an devletimizin öncelikli görevi, bölgenin normal haline dönmesidir ve bütün kurumlarımız da bunun için geceli gündüzlü mesai içerisindeler.

 

“Vatandaşlarımızın bundan şüphesi olmasın”

 

Tabi sel sadece Bartın’ımızı vurmadı. Kastamonu ve Sinop’ta da büyük yıkımlar ve can kayıplarımız oldu. Devletimiz bütün imkanlarını zarar gören noktalara yoğunlaştırmış, sorunların bir an önce çözülmesi için geceli gündüzlü çalışmaları başlatmıştır. Selde hasar gören vatandaşlarımızın gözü arkada kalmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve AK Parti vatandaşlarının her zaman yanındadır. Hasar tespit çalışmalarının ardından da zararlar kısa sürede giderilecektir. Vatandaşlarımızın bundan şüphesi olmasın. Tabi taşkında yaralanan ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız var. Taşkınlar esnasında yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yine selde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı sel Zafer Köyü Ulus Kumluca Abdipaşa
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›