“Değerlendireceğiz ve ilgili kurumlarla görüşeceğiz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları üzerine sel felaketinin yaşandığı Abdipaşa ve Zafer Köyü’nde incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelen MHP Heyeti, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken taleplerini dinledi. Sel bölgesindeki incelemeleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, sel felaketi sonrası bölgede aktif görev alan Bartın Belediyesi ve Kumluca Belediyesi’ne teşekkür etti. Bölge halkının taleplerini Ankara’da değerlendirerek ilgili kurumlarla görüşeceklerini belirten Yıldırım, “Vatandaşlarımızın dere yataklarının temizlenmesi yönünde talepleri var. Böyle bir genel değerlendirmeleri var. Bir daha böyle bir afetin yaşanmaması adına dere yatakların temizlenmesi büyük önem arz ediyor. Bu konuyu Ankara’ya döndüğümüzde değerlendireceğiz ve ilgili kurumlarla görüşeceğiz. Gerçekten büyük bir afet söz konusu” dedi.
Bu haber 2021-08-13 15:14:42 eklenmiş ve 228 kez görüntülenmiştir.

 

MHP heyeti sel bölgesindeydi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, beraberinde MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MYK üyeleri Murat Kotra, Davut Haskırış, Yüksel Aydın ile birlikte sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel bölgelerine ziyaret kapsamında Bartın’a geldi.

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Bartın’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım ve beraberindeki heyet Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can’ı ziyaret etti.

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri tarafından Abdipaşa beldesi girişinde karşılanan MHP Heyeti, ilk olarak Kumluca’ya geçti.

Afetten en çok etkilenen Zafer Köyü’ne gidecek olan MHP Heyeti, bölgede etkili olan kuvvetli yağış sonrasında sel bölgesine ulaşım yeniden kapandığı için Kumluca’da esnaf ziyareti yaparak belde halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Etkili olan yağışların dinmesi ve yolun yeniden açılmasının ardından MHP Ankara Heyeti, Zafer Köyü’ne doğru hareket etti.

 

“Geçmiş olsun” diyerek talepleri dinlediler

 

Yıkılan köprüler ve yollar nedeniyle ulaşımın alternatif bağlantı yollarından sağlandığı Zafer Köyü’ne ulaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve beraberindeki heyet, ilk günden itibaren bölgede olan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş tarafından karşılandı.

Selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun diyerek taleplerini dinleyen MHP Heyeti, selin izlerini silmek için seferberlik halinde çalışan tüm ekiplere de kolaylıklar diledi.

MHP heyeti incelemeler sırasında Zafer ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni de ziyaret ederek Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş’tan ve Kooperatif Başkanı Mustafa Güney’den bölgedeki durum hakkında bilgiler aldı.  

 

Başkan Akın, bilgi verdi

 

Sel felaketinin yaşandığı günden itibaren sahada yapılan çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Cemal Akın, afet bölgesinde Bartın Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.

Bartın Belediyesi olarak 20 personel, 1 paletli eskavatör, 2 kepçe, 1 kamyon, 2 tanker, 2 motopompla bölgede çalışma yapıldığını belirten Başkan Akın, sel felaketi yaşanan bölgemizin yanında yer aldıkları için MHP heyetine teşekkür etti.

 

Yıldırım’dan Akın ve Can’a teşekkür

 

İncelemelerinin ardından Zafer Köyü’nden ayrılan MHP Heyeti, Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP Bartın Heyeti ile birlikte Kumluca Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Yıldırım, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ile istişarelerde bulundu.

Sel bölgesindeki incelemeleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, sel felaketi sonrası bölgede aktif görev alan Bartın Belediyesi ve Kumluca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bölge halkının taleplerini Ankara’da değerlendirerek ilgili kurumlarla görüşeceklerini belirten Yıldırım; “Karadeniz bölgesini etkisi altına alan yoğun yağışlar sebebiyle Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Samsun illerimizde sel felaketi yaşanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla bu bölgelerde incelemelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olarak, sıkıntılarını paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın dere yataklarının temizlenmesi yönünde talepleri var. Böyle bir genel değerlendirmeleri var. Bir daha böyle bir afetin yaşanmaması adına dere yatakların temizlenmesi büyük önem arz ediyor. Bu konuyu Ankara’ya döndüğümüzde değerlendireceğiz ve ilgili kurumlarla görüşeceğiz.  Gerçekten büyük bir afet söz konusu. Devletimiz, Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ve Kumluca Belediye Başkanımız Sayın İsmail Can duruma hakim. Belediye ekiplerimiz alanda büyük bir gayretle çalışıyor. Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Selden etkilenen illerimize geçmiş olsun temennilerimizi iletiyor, Cenab-ı Allah’tan milletimizi her türlü afetlerden esirgemesini niyaz ediyoruz” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın MHP Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz MYK üyeleri Murat Kotra Davut Haskırış Yüksel Aydın Bartın Belediye Başkanı Cemal
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›