Araç muayene istasyonlarında grev var

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARINDA GREV VAR!
Bu haber 2021-08-09 16:27:53 eklenmiş ve 180 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nakliye İş Sendikası’ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada “Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, 17 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.00’da uygulamaya başlamak üzere; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. işletmesinde ve işletmeye bağlı işyerlerinde; (Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli, Tosya) başlatılmak üzere 6356 sayılı yasanın 60. maddesine göre grev kararı ve grev uygulama tarihi ile ilgili karar almıştır” denildi.

Grev kararı Bartın dahilReysaş’ın faaliyet gösterdiği tüm taşıt muayene istasyonlarına asıldı.

 Grev kararının 17 Ağustos günü başta Eskişehir Merkez İstasyonu olmak üzere tüm bölgelerde uygulanacağını belirten Küçükosmanoğlu; ‘Artık Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanları toplu iş sözleşmeli, sendikalı olarak çalışacak’ dedi.

 

DİSK’e bağlı Nakliye İş Sendikası Genel Merkezi, Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesine bağlı arasında Bartın’ın da bulunduğu 5 il ve 3 ilçedeki araç muayene istasyonlarında 17 Ağustos itibariyle greve gidileceğini açıkladı.  

Nakliye İş Sendikası’ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Sendikamız üç yılı bulan örgütlenme ve direniş süreci sonunda Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesinde toplu iş sözleşmesi süreci grev aşamasına gelmiştir.

Sendikamız tarafından 9 Nisan 2021 tarihinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlatmak üzere Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş işverenliğine çağrı yapılmış ancak toplantıya katılım olmamıştır. Daha sonraki arabulucuk sürecinde de anlaşma sağlanamamıştır.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, 17 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.00’da uygulamaya başlamak üzere; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. işletmesinde ve işletmeye bağlı işyerlerinde; (Kastamonu, Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sivrihisar, Ereğli, Tosya) başlatılmak üzere 6356 sayılı yasanın 60. maddesine göre grev kararı ve grev uygulama tarihi ile ilgili karar almıştır.

Sendikamız Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun katılımıyla6 Ağustos 2021 tarihinde saat 12:00’da Grev Kararı ve Grev Uygulanma Tarihi İlanı ilk olarak ReysaşTüvtürk Eskişehir Araç Muayene İstasyonu’nda asıldı.

Grev kararını asılmasına sendikamız yönetici ve temsilcileri de katıldı. Grev Kararının asılması sırasında Genel Başkanımız bir konuşma yaptı. Küçükosmanoğlu konuşmasında; Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. İşletmesinde ki grev aşamasına kadar gelen 3 yıllık süreci anlattı.

Küçükosmanoğlu, Reysaş işvereninin açıkça işçi ve sendika düşmanlığı yaptığını sendikal örgütlülüğe saygı göstermediğini, engellemelerde bulunduğunu belirtti. Buna karşı her alanda mücadele edildiğini, bu süreçte 40’ın üzerinde sendika üyesi işçinin işten atıldığını, direnişler yürütüldüğünü, süreç içerisinde açılan davaların kazanıldığını söyledi.

Ancak her türlü engellemeye, baskıya rağmen Reysaş’ta grev aşamasına gelindiğini ifade etti. 3 yılın sonunda hala içeride çalışan sendikaya üyesi ve sendikasına, anayasal hakkına sahip çıkan işçilerin olduğunu ifade etti. Burada yaşanılan süreç aslında sendikalaşmanın ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu, dedi.

Grev kararının 17 Ağustos günü başta Eskişehir Merkez İstasyonu olmak üzere tüm bölgelerde uygulanacağını belirten Küçükosmanoğlu; ‘Artık Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanları toplu iş sözleşmeli, sendikalı olarak çalışacak’ dedi.

Ali Rıza Küçükosmanoğlu‘Tüm Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları çalışanlarını anayasal sendika hakkına sahip çıkmaya ve kitle örgütlerin, sendikaları Reysaş greviyle dayanışmaya çağırıyoruz’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Grev kararı Bartın dahilReysaş’ın faaliyet gösterdiği tüm taşıt muayene istasyonlarına asıldı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›