“Büyük bir sivil toplum hareketi oluşturmak istiyoruz”

Bartın’daki basın mensupları ve federasyon yönetimiyle bir araya gelen Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz, “Başta Bartın olmak üzere Ankara, Zonguldak, Kocaeli gibi değişik şehirlerde temsilcilikler atmak suretiyle ülkemizin değişik noktalarında ve hatta başta Almanya olmak üzere yurt dışında da faaliyet gösteren Bartın derneklerini federasyonumuz çatısı toplayıp güç birliği ile büyük bir sivil toplum hareketi oluşturmak istiyoruz” dedi.
Bu haber 2021-07-26 16:10:57 eklenmiş ve 235 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sohbet havasında geçen programda Federasyon çalışmaları da ele alınırken Federasyon Başkanı Mehmet Yılmaz, Kurucu Başkan Hasan Basri Nalbant ile önceki dönem başkanlarından Ahmet Yılmaz’ı yad ederek sözlerine başladı.

Bartın derneklerini tek çatı altında toplamak istediklerini belirten Federasyon Başkanı Mehmet Yılmaz, birlik ve beraberlik için eğitimde kültüre, kültürden turizme, spora ve en önemlisi geleceğimiz gençlerimize yönelik projeler geliştirerek Bartın’ı daha üst liglere çıkarmanın azmi ve gayreti içinde olacakları ifade ederek şunları söyledi:

“2007 yılında BARFED kurduğumuz günden bu yana fededarasyonumuzda Başkan yardımcısı olarak görev aldım. 27 Mart 2021 tarihinde yapmış olduğumuz kongeremizde değerli delgelerimizinde teveccühü ile Genel Başkanlığa seçildim. Yönetimimizi oluştururken STK ‘larda görev almış başarılı çalışmalara imza atmış sevdamız Bartın, aşkımız Bartın diyen Bartın’ımızı sahiplenen iş hayatlarında da başarılı çalışmaları olan birbirinden değerli dostlarımızın olmasına özen gösterdik.

Her ne kadar genel merkezimiz İstanbul’da da olan gayemiz Bartın’a Bartınlı’ya hizmet etmek ve şehrimiz Batı Karadeniz’in cazibe merkezi haline getirerek göç veren değil göç alan bir Bartın hayali ile yola çıkıp İstanbul’da faaliyet gösteren 14 derneğin üyeliği federasyonumuzu kurduk. 2021 yılı Mart ayında yaptığımız kongremizin  ardından başta Bartın olmak üzere Ankara, Zonguldak, Kocaeli gibi değişik şehirlerde temsilcilikler atmak suretiyle ülkemizin değişik noktalarında ve hatta başta Almanya olmak üzere yurt dışında da faaliyet gösteren Bartın derneklerini federasyonumuz çatısı toplayıp güç birlği ile büyük bir sivil toplum  hareketi oluşturmak istiyoruz.

“Birlik ve beraberlik içine hareket etmeliyiz”

Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek toplumu güçlü kılan çok önemli bir davranış biçmidir. Bu şekilde olan toplum daima güçlü olur ve karşılaştığı sorunları kolaylıkla çözüme kavuşturur. Hepimiz bazı yönlerimiz ile başkalarından daha güçlü iken bazı yönlerimiz ile de eksik kalabilmekteyiz. İşte bu yüzden çalışmalarımızı yaparken birbirimiz ile yardımlaşmalı birlik ve beraberlik içine hareket etmeliyiz. Bu birlikteliğimiz sadece çalışmalarımızı yaparken lazım olan bir özellik değildir. Zor zamanlarımızda ya da mutlu günlerimizde de her zaman bir ve beraber olmalıyız. Bizim milletimiz birlik ve beraberlik konusunda tüm dünyaya örnek olacak kadar başarılıdır. Birlik ve beraberliğin olduğu bir toplumda huzur vardır mutluluk vardır ve en önemliside başarı vardır.

“Bartın’ımızı daha üst liglere çıkarmanın gayreti içinde olacağız”

Hiç dışlamayacağız hep kucaklayacağız, hiç hor görmeyeceğiz, hep hoş göreceğiz, hiç ötekileştirmeyeceğiz hep özümseyeceğiz, hiç ayrımcılık yapmayacağız hep sahipleneceğiz, bizim özümüzde farklı bir anlayışa yer yoktur.

Başta siz değerli basın mensuplarımız olmak üzere STK’larımız kamu kurum kuruluşlarımız iş adamlarımız ve iş adamlarımızın kurmuş olduğu vakıf dernek oda gibi kuruluşlar ile de birlik ve beraberlik için eğitimde kültüre kültürden turizime spora ve en önemlisi geleceğimiz gençlerimize yönelik projeler geliştirerek güzel şehrimiz Bartın’ımızı daha üst liglere çıkarmanın azmi ve gayreti içinde olacağız.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Dernekler Federasyonu BARFED BARFED Başkanı Mehmet Yılmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›