ÇARŞI PAZAR DOLDU! ESNAF MUTLU

Bartın’da bayram coşkusu yaşamak isteyen vatandaşlar, alışveriş için kent merkezine akın etti. Giyimden, kozmetiğe, gıdadan mutfak malzemesine kadar birçok ihtiyacını karşılamak için dışarıya çıkan vatandaşlar çarşı ve pazarda yoğunluk oluşturdu. Caddede ve bazı mağazaların önünde deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmeyecek görüntüler oluştu.
Bu haber 2021-07-19 15:43:48 eklenmiş ve 112 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yarın Kurban Bayramı… Kurban Bayramı’na artık sayılı günhatta saatler kalırken Bartın’daki çarşı ve pazarda alışveriş hareketliliği günler öncesinde başladı. Bayram öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, çarşı pazarın yolunu tuttu. Öte yandan bayram için gelen gurbetçiler de tatil için gelen turistler de esnafın yüzünü güldürdü.

Bartın’da Kurban Bayramı öncesi kent merkezinde yoğunluklar oluştu. Bayram alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşlar kent merkezindeki mağaza ve marketlere akın etti. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda kısıtlamalar sebebiyle bayram coşkusu yaşayamayan vatandaşlar, kısıtlamanın olmayacağı ilk bayram olan Kurban Bayramı’nı iple çektiklerini ifade ederken pandemi kurallarına uyulması gerektiğini belirterek maske, mesafe ve hijyen konularına vurgu yaptı.

Bayram haftası olması nedeniyle müşteri akınına uğrayan esnaf da uzun bir aradan sonra esnafın yüzünün güldüğünü belirterek, “Vatandaşlarımız burada maske ve hijyen kurallarına göre alışverişlerini yapıyorlar. Bayram için gelen gurbetçilerimiztatil için gelen turistlerimiz de alışveriş yapıyorlar. Bartın eski canlı günlerine dönüyor. Zincirleme olarak tüm esnafın yüzü yeniden gülmeye başladı” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın bayram Kurban Bayramı alışveriş pazar çarşı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›