“Orman Sınıfı”nda ilk dersi Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar verdi

“Telafide Ben de Varım” programı kapsamında Bartın’da Balamba Tabiat Parkı’nda doğanın içerisinde kurulan “Orman Sınıfı”nda ilk dersi İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, verdi. Orman okulları, ormanda ya da ağaçlık alanda aktif katılımlı öğrenme yöntemlerinin uygulandığı, tüm öğrencilerin kendilerine güven ve öz saygı geliştirebilmelerine imkan sağlayan, ilham verici eğitim ortamları olduğunu belirten Acar, tüm sınıf kademelerinde başlayan program kapsamında 31 Ağustos 2021 tarihine kadar bin 207 etkinliğe yer verileceğini söyledi.
Bu haber 2021-07-16 15:58:09 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da başladı.

 

Pandemi nedeniyle çoğunluğu uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 eğitim öğretim yılında ortaya çıkan öğrenme kayıplarını gidermenin yanı sıra sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklerle öğrencileri desteklemek amacıyla düzenlenen “Telafide Ben de Varım” programı kapsamında “Orman Sınıfı” ilk dersini Balamba Tabiat Parkı’nda yaptı.

 

Yeşillikler içerisindeki Balamba Tabiat Parkı içerisinde doğayla içi içe kurulan sınıfta ilk dersi de Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, verdi.

Müdür Acar ve Şube Müdürleri ilk derse katılarak gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

 

“İlham verici eğitim ortamları”

 

Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, başlatılan program ile ilgili basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede ise, “Bugün Bartın’da Bakanlığımız tarafından yürütülen ‘Telafide Ben de Varım’ programı kapsamında, öğrencilerimizi ferah mekanlara taşıyor ve onlara yeni imkanlar sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ve bunun gibi etkinlikler, çocuklarımız için belki de hayatlarında bazı başlangıçlara vesile olacak ve önemli bir adım teşkil edecek. Bu faaliyetler sayesinde öğretmenlerimizin öğrencilerine ayıracakları zamanın niteliğinde bir artış sağlanacağından da eminim. Şu anda Balamba Tabiat Parkındayız. Orman okulları, ormanda ya da ağaçlık alanda aktif katılımlı öğrenme yöntemlerinin uygulandığı, tüm öğrencilerin kendilerine güven ve öz saygı geliştirebilmelerine imkan sağlayan, ilham verici eğitim ortamlarıdır. Bu ortamlar ile öğrencilerimizin, kendilerini hem iç huzurları hem de akademik gelişimleri bakımından bulundukları yerden ileriye doğru taşımalarını beklemekteyiz. İlimizin yüzde 59’luk kısmının ormanlık alanlardan oluşması ve bu alanda ülkemizde 6. sırada bulunması bizleri etkinliklerimizin bir kısmını doğa içerisinde yapmaya yöneltmiştir. Bugün Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün desteği ile oluşturduğumuz Orman Sınıfı ile de bu eğitimlere bir başlangıç yapmanın sevinci içerisindeyiz” dedi.

 

“Telafide Ben de Varım” programı kapsamında Bartın’da okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarında öğrenim gören çocuklar için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar okul, ilçe ve il genelinde bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim içerikli bin 207 etkinliğe yer verilecek. 

31 Ağustos 2021 tarihine kadar sürecek olan eğitimlerin ayrıntılarına veliler ve öğrenciler "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişebilecek.

 

 


ETİKETLER : Bartın Milli Eğitim Bakanlığı Telafide Ben de Varım Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›