Vakaların en çok azaldığı iller arasındayız!

Sağlık Bakanlığı, haftalık 100 bin nüfusa karşılık toplam vaka haritasını açıkladı. 26 Haziran-2 Temmuz arasını kapsayan haritaya göre; 100 bin nüfusa karşılık vaka sayısı 23,12 olan Bartın, vaka sayısının en çok azaldığı illerden biri oldu.
Bu haber 2021-07-06 14:18:58 eklenmiş ve 289 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, “Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan Koca, ayrıca son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerin Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli, Bartın, Zonguldak, Rize, Düzce, Yalova ve Balıkesir olduğunu bildirdi.

 

Koca'nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre; haftalık Kovid-19 vaka sayısı, Ankara ve İzmir'de azalırken İstanbul'da arttı.

 

Her 100 bin kişideki vaka sayısı Bartın’da 23,12 oldu. Önceki hafta (19-25 Haziran) her 100 bin kişideki vaka sayısı Bartın’da 44,23 olarak kayıtlara geçmişti.

 

Aşılama çalışmaları devam ediyor

 

Bartın’da aşı sayısı 165 bini aşarken İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı aşı ekiplerinin Salı ve Cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günü de Kapalı Pazaryerinde aşı yapmaya devam edeceği belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada “Sağlığımız için hem kendimiz aşı olalım, hem sevdiklerimizi aşıyla buluşturalım. Salgına geçit vermeyelim” denildi.

 

 

 

 

 


ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanlığı vaka sayısı pandemi koronavirüs
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›