Macera Park, adrenalin tutkunlarını bekliyor!

Bartın’da kısa süre önce hayata geçirilen Macera Parkı projesi kapsamında, içerisinde 110 metre uzunluğundaki zipline parkurunun da yer aldığı park, aktivite zenginliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Hem ailecek vakit geçirmek hem de ayaklarınızı yerden kesecek bir macera yaşamak istiyorsanız Macera Park sizi bekliyor.
Bu haber 2021-07-05 13:22:05 eklenmiş ve 537 kez görüntülenmiştir.

 

 

Çamların arasında zipline heyecanı

 

Erkan Hızoğlu-Özel Haber

 

 

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle turizmde son yıllarda ciddi yol kat eden Bartın, doğa turizminin önemli noktalarından biri olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

Bartın’da şehir merkezine hakim zirvede kurulan ve doğa severlerin büyük ilgisini çeken Macera Park, macera tuttuklarının da ilgisini çekiyor.

Bartın’da faaliyet gösteren Kemankeşler Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) aldığı destek ile bölgenin ilk macera parkını açtı.

Kentte faaliyetlerini sürdüren Kemankeşler Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği, ‘Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor’ projesiyle 2020 yılında BAKKA’ya başvurdu. Ajans tarafından desteklenen proje için Hürriyet Mahallesi’ndeki TOKİ Kent Ormanı’nda 10 dönümlük bir arazi tahsis edildi.

 

7’den 70’e macera keyfi

Geçtiğimiz Ekim ayında tamamlanan macera parkının inşaat çalışmaları kapsamında park alanına 20 Yörük çadırı, 1 otağ çadırı, 110 metre uzunluğunda zipline, 20 oyunlu yüksek ip parkuru, 10 oyunlu çocuk ip parkuru, Survivor parkuru, çocuklar için tırmanma parkuru ve çocuklar için ağ trambolin yapıldı.  

Bartın Kemankeşler Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Yaman, Bartın’a vizyon katacak projelerin yanı sıra vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği bir alanı şehre kazandırdıklarını ifade ederek, Macera Parkı’nın adrenalin bağımlıları ile macera severlerin buluşma noktası olduğunu belirtti. 

 

Günün stresini atabileceğiniz bir alan!

 

Hizmete açılan parkta hem çocuklar hem de yetişkinler için aktivite imkanları bulunduğunu belirten “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Turizm Altyapısı projesi kapsamında dernek olarak kentimizin alternatif turizm olanağı sunması kapsamında, ‘Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor’ adı altında proje sunduk ve kabul edildi. Projenin kabul edilmesinin ardından insanların stres atabileceği macera parkı ve Yörük çadırı ile otağ çadırı yapımını tamamlandık. Otağ çadırımızı tamamen kültürel etkinliklerin yapılmasında kullanacağız. Öte yandan Yörük çadırlarımız da günübirlik ziyaretçiler için hem piknik olanağı hem de çocuklar ve büyükler için aktivite yapma olanakları olacak. Biz daha açılmadan çok büyük bir ilgiyle karşılaşmıştık. Pandemi nedeniyle de uzun süre açamadığımız Macera Parkı’mız normalleşme süreciyle birlikte yeniden hareketli günlerini yaşıyor. Adrenalin tutkunu, macera sever, ailecek vakit geçirmek, stresini atmak isteyen herkesi TOKİ Kent Ormanı’nda bulunan Macera Parkı’mıza bekliyoruz” dedi.   

Çam ağaçlarına halatlarla konuşlandırılan zipline parkuru hem adrenalin, hem de zirvede doğa resitali heyecanı da sunan Macera Parkı, doğa turizminin gözde tesisi olarak da 7’den 70’e herkesi bekliyor.

ETİKETLER : Bartın macera park zipline Bartın Kültür ve Macera Turizmine Hazırlanıyor
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›