İlk deneme başarılı oldu!

Bartın İl Özel İdaresinin Topalali Şantiyesinde bulunan ve kapasitesi arttırılan sıcak asfalt üretim tesisinin ilk deneme üretimi başarıyla gerçekleştirildi. Özel İdarenin çalışmalarıyla 3 kat arttırılarak saatte 160 ton sıcak asfalt üretebilecek duruma getirilen tesisle ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Özel İdaremizi modern tesislerle donatmaya devam ediyoruz. Nisan ayında kurulumuna başladığımız saat 160 ton kapasiteye sahip olan yeni asfalt plentimizde ilk deneme üretimini başarıyla gerçekleştirdik” dedi.
Bu haber 2021-07-02 09:36:15 eklenmiş ve 383 kez görüntülenmiştir.

 

ASFALT PLENTİ YENİ HALİYLE ÜRETİME HAZIR

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın İl Özel İdaresinin Topaleli Şantiyesinde bulunan ve kapasitesi arttırılan sıcak asfalt üretim tesisinin ilk deneme üretimi başarıyla gerçekleştirilirken İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, Özel İdarenin çalışmalarıyla 3 kat arttırılarak saatte 160 ton sıcak asfalt üretebilecek duruma getirilen tesisle ilgili bilgiler verdi.

 

Bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Meclis Başkanı Dursun, İlimize uzun yıllar hizmet verecek olan bu modern tesisin hayırlı olmasını dileyerek “Özel İdaremizi modern tesislerle donatmaya devam ediyoruz. Nisan ayında kurulumuna başladığımız saat 160 ton kapasiteye sahip olan yeni asfalt plentimizde ilk deneme üretimini başarıyla gerçekleştirdik. Bartın’a uzun yıllar hizmet verecek olan bu modern tesisin ilimize kazandırılmasında destekleriyle bizleri yalnız bırakmayan başta TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a, Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'e, İl Genel Meclis Üyelerimize, Genel Sekreterimiz Metin Çetin'e ve ilgili müdürlüğümüzün tüm personellerine emek ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizler de bugün bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadık. İlimize uzun yıllar hizmet verecek olan bu modern tesisin Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

5 milyon TL’ye mal oldu

 

Başkan Dursun, asfalt plentiyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada yapılan ihaleyle birlikte tesisteki kapasite artırımı çalışmalarının yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını ifade etmişti. Bu rakamın yüzde 30’unun da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) hibesiyle karşılanacağını söyleyen Dursun, şöyle konuşmuştu:

 

“İl Özel İdaremize ait olan ve Topalali şantiyemizde bulunan ve eski Köy Hizmetlerinden kalan sıcak asfalt üretim tesisimizin kapasitesini 3 kat büyütüyoruz. Bu kapsamda da ihalemizi gerçekleştirdik. Tesisimiz şuanda saatte 60 ton sıcak asfalt üretimi gerçekleştiriyor. Ama yaptığımız bu ihaleyle kapasite büyütme çalışmalarımız tamamlandığında saatte 160 ton sıcak asfaltı Bartın İl Özel İdaresi olarak üretmiş olacağız. Tabi bu projemiz bize yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak. Bu rakamın yüzde 30’u da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) hibesiyle karşılanacak. Gerisini de tamamen İl Özel İdaremizin öz kaynağıyla yapacağız.

 

“Yeni nesil çevre dostu olacak”

 

Tesisimiz tüm bu kapasite artırımı çalışmaları tamamlandığında aynı zamanda yeni nesil çevre dostu asfalt üretimi tesisi de olmuş olacak. Çünkü üretiminde yakacak olarak artık gaz kullanmaya başlayacağız. Ve gerek tozla gerekse dumanla çevreye hiçbir şekilde zarar vermeyecek. Bu çalışmanın bitmesiyle Bartın’da bir hayalimiz daha gerçeklemiş olacak. Köylerimize çok daha hızlı ve kaliteli asfalt yapmamıza büyük katkı sağlayacak. Özel İdaremize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

 

“Çok önemli başarılara imza attık”

 

Mahalli İdareler Seçimleri ile 2019 yılının Nisan ayında göreve gelen 7. Dönem meclisinin geride bıraktığı 21 aylık süreyi de değerlendiren Dursun, şöyle devam etmişti:

 

“Geride bıraktığımız sürenin her bir günü elbette güllük gülistanlık olmadı. Bu konuda bazen siyasi bazen de idari zorlukların yaşanmasının işin doğası gereği olduğunun bilincinde olduk. Ancak İl Genel Meclisimizin bu konuda ortak payda her zaman Bartın’ın gelişmesini ön planda tuttu. O nedenle 7. dönem Meclisi’nin bugüne geldiğimizde büyük bir gayret ve samimiyetle yürütmüş olduğu iki bütçe döneminde Özel İdare’mizden hizmet bekleyen tüm kesimlere bütçe imkanları çerçevesinde hizmetin getirilmesine vesile olmaktan büyük bir onur duyduk. Son dönemde İl Genel Meclisi kararlarıyla hayata geçirilen bütçeler ile Özel İdaremizin gelir ve gider dengesini de sağlamayı başardık. Bu kapsamda 2015-2016-2019 ve 2020 yılı bütçelerinin sonuçları bütçe açığı vermeden, gerçekleşme oranlarının yüzde yüzlere ulaştı. Bunun yanında en önemlisi ise Özel İdare tarihinde de bir ilk olan 2017 ve 2018 bütçeleri bütçe fazlası vererek çok önemli başarılara imza attık.

 

Bartın İl Özel İdare ilk 5’te

 

Geride kalan bütçe dönemlerinde yatırımlara ayrılan yıllık ortalamaya bakıldığın her bir bütçe yılı için ortalama yüzde 45 gibi büyük bir oranla gerçekleştirildiği görülecektir. Buna mukabil yine geriye dönük hiçbir kurum ya da kuruluşa borcu olmayan bir yapının muhafaza edildiği de görülecektir. Bu gerçekleşmelerle 51 özel idare arasında ilk 5’teki yerimizi muhafaza ettik. O nedenle 7. Dönem ve öncesi yatırım ve başarılarla dolu bir dönem olarak hafızalarda yerini aldı. Bu dönemi gayretli çalışmalarıyla taçlandırarak unutulmaz kılan tüm Meclis Üyelerine ve İdaremizin tüm çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

 

“Hizmet etmeye devam ediyoruz”

 

2020 yılının Kasım ayında 20 gün süren meclis çalışmalarıyla 65 milyon TL olarak belirlenen 2021 mali yılı bütçesi de önceki dönemlerdeki başarılı çalışmalar ışığında yürütüldüğünü ve aynı anlayışla hazırlanan bu bütçenin de yatırım eksenli olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Dursun, 1 Ocak itibariyle Vali Sinan Güner’in de onayıyla yürürlüğe giren 2021 yılı bütçesi ve buna bağlı çalışma programlarıyla yine toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizmişti.

 


ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›