153 bin doza yakın aşı yapıldı!

Bartın’da yapılan aşı miktarı 152 bin 995 dozu buldu.
Bu haber 2021-07-01 12:08:43 eklenmiş ve 263 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın’da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile mücadele kapsamında planlanan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Dün saat 14.00 itibariyle ilimizde yapılan aşı miktarı 152 bin 995 dozu buldu. Sağlık İl Müdürlüğü yeni aşı uygulama merkezleri ile artık daha fazla vatandaşa çok daha hızlı ve kolay aşı hizmeti verilebildiğini bildirdi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinde en önemli silahımız olan aşılamada İl Sağlık Müdürlüğü verilerine göre; 30 Haziran 2021 Saat 14:00 itibariyle 103 bin 270 birinci doz, 49 bin 725 ikinci doz olmak üzere toplam 152 bin 995 doz aşı yapıldı.

İlimizdeki hasta sayılarının, hastane ve yoğun bakım yatış oranlarının düşmesinde, bilinçli vatandaşlarımızın aşıya göstermiş oldukları talep ve pandeminin başından beri özveriyle çalışan sağlık ordusu çok önemli rol alıyor.

 

Yeni aşı uygulama merkezleri devreye giriyor

 

İlimizde Covid-19’la mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, güçlendirmek ve toplumsal bağışıklık seviyesini arttırmak adına, aşı çalışmaları hızla devam ediyor, yeni aşı uygulama merkezleri devreye giriyor.

Bartın Devlet Hastanesi, Bartın Kadın Doğum Hastanesi Ek Bina, Ulus ve Amasra İlçe Devlet Hastaneleri ,Kurucaşile Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezlerine ilaveten  kurulan  yeni aşı merkezleri ile aşılama hizmeti hız kesmeden devam ediyor.

Yerinde aşı uygulaması ile  ilimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika çalışanlarının aşılamalarından sonra 28 Haziran Pazartesi günü Hükümet Caddesi’ne, 29 Haziran Salı günü Cumhuriyet Meydanı’na kurulan aşı standı ile vatandaşlarımız randevusuz olarak  aşılanabildi.

 

Aşı standında görev alan sağlık çalışanları da “Sağlık Bakanlığımızın son açıklaması ile 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız aşılarını olabilir. Bizler buradayız ve aşısını olamayan herkese ulaşmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” diyerek vatandaşları aşıya davet etti.”

ETİKETLER : Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koronavirüs aşı aşılama
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›