Konut yine kazandırmayı sürdürecek

Bartın’da konut piyasasının nabzını en iyi şekilde tutan sektörünün marka firmalarından Yıldırım Emlak’ın sahibi Murat Yıldırım, her ne kadar son dönemde döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak yükselen fiyatlar ve artan faiz oranları nedeniyle biraz gerileyen konut satışlarının, yakın bir gelecekte enflasyondaki düşüşe bağlı olarak gerileyecek faiz oranları ile birlikte piyasanın yeniden hareketleneceğini söyledi. Yıldırım, hükümetin Bartın’da sürdürdüğü milyarlarca liralık yatırımları anımsatarak, “Bu yaz Bartın’dan gayrimenkul alanlar çok kazançlı çıkacak. İnkumu ve Amasra daha da değerlenecek” diyerek vatandaşları ellerini çabuk tutmaları konusunda uyardı.
Bu haber 2021-06-19 13:45:17 eklenmiş ve 240 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik ve sosyal yaşamı oldukça gazla etkiledi. Yaz ayları ile birlikte kapalı mekanlarda geçirilen zamanın azalması, aşılama hızındaki artış ve vatandaşların artık çok daha bilinçli bir şekilde davranmaya başlaması ile Bartın başta olmak üzere ülkemizde vaka sayısının azalmaya başlaması önümüzdeki günler için büyük umut kaynağı oluyor. Çünkü pandeminin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinin bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Pandeminin kötü etkilediği sektörlerden biri de hiç şüphe yok ki konut sektörü oldu. Enflasyonist ortam ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle bir yandan gayrimenkul fiyatları yükselirken, bir yandan da bankaların kredi faiz oranlarını arttırması satılan konut sayısının gerilemesine neden oldu.

 

“Zarar edeni görmedim”

 

Emlak sektörüne hakim isimlerden biri olan Murat Yıldırım, tüm bu olumsuzluklara rağmen gayrimenkule yapılan yatırımın kazandırmaya devam edeceğine olan inancını dile getirdi. “Yaklaşık 12 yıldır emlak ve İnşaat işi yapıyorum. Şimdiye kadar gayrimenkul alıp da ‘Ben zarar ettim’ diyeni görmedim” sözleriyle durumu özetleyen Yıldırım, “Hep alan kazandı, bundan sonra da kazandırmaya devam edecek” dedi.

 

Dev projeler ilgiyi, ilgi fiyatları yükseltecek

 

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Filyos Limanı’nı ve inşası süren Filyos Vadisi projesini anımsatan Yıldırım, proje hayata geçtiğinde bölgemizde 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını, Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde de 3 bin kişinin istihdam edileceği yeni fabrikaların temelinin bu yıl içinde atılacağını anımsattı. Yıldırım, “Devletimizin Bartın’a yatırımları da tüm hızıyla sürüyor. Yakın zamanda toplamda 6 milyar TL’lik yeni yaptırımlar hayata geçmeye başlayacak. Bunların içinde turizm açısından ilimize büyük avantajlar sağlaması beklenen Bartın Irmağı Rekreasyon ve çevre düzenlemesi işinin yanı sıra Bartın Çevreyolu projesi de var. Tüm bu yatırımlar Bartın’ın, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan 2023’e yepyeni bir vizyon ve donanım ile girmesini sağlayacak. Tabi tüm bunlar konut fiyatlarını da yukarılara taşıyacak” dedi.

 

Bugünkü fiyatlar mumla aranacak

 

Şu an için yeni projelerde, bölgesine göre, 1+1 konutların 175-250 bin, 2+1 konutların 500-550 bin, 3+1 konutların ise 650-750 bin TL aralığında satıldığına dikkat çeken Yıldırım, daha nitelikli olan ve 4+1 formatında inşa edilen konutları da 1 milyon TL civarında müşteri ile buluştuğunu söyledi. “Bu yaz Bartın’dan ister ev ister dükkan isterse arsa olsun gayrimenkul alanlar çok kazançlı çıkacak. Seneye bugünkü fiyatlar adeta mumla aranacak. Elbette ki kent merkezinde bazı lokasyonlar çok daha farklı fiyatlanacak ve değerlenecek ama asıl fiyat kazançlarının ilimizin turizm beldesi İnkumu ve dünyanın gözbebeği olarak nitelendirilen Amasra ilçemizde yaşanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Gurbetçilerimiz fırsatı kaçırmamalı

 

Döviz kurlarının yüksekliğine de dikkat çeken Yıldırım, bu durumun gurbetçi vatandaşlarımız için bir fırsat olduğunu vurgularken, bu fırsatın gurbetçiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

ETİKETLER : Bartın Yıldırım Emlak Murat Yıldırım emlak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›