Bartın Üniversitesi mezunu Buse Tosun gümüş madalya kazandı

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun, Polonya’da düzenlenen Uluslararası Zilkowski Pytlasinski Poland Open Güreş Turnuvası’nda gümüş madalya almayı başardı.
Bu haber 2021-06-15 10:29:35 eklenmiş ve 294 kez görüntülenmiştir.

 

 

Her yıl binlerce adayın başvuru yaptığı ve 24 farklı branşta 171 milli sporcunun öğrenimine devam ettiği Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde mezun öğrenciler de aldıkları başarılarla gururlandırmaya devam ediyor. Son olarak Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarından olan Buse Tosun, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Uluslararası Zilkowski Pytlasinski Poland Open Güreş Turnuvası’nda ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

 

Milli sporcu Buse Tosun, Rus rakibi Zakharchenko’yu 4-0, Kazak rakibi Zhamila Bakbergenova’yı 5-1 mağlup etmesinin ardından çıktığı final müsabakasıyla gümüş madalyaya uzandı.

 

Aldığı başarılardan dolayı Buse Tosun’u tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleri ‘tribünde değil, odağında ol’ anlayışla bölgemizden başlayarak ülkemizin kalkınması için büyük gayret sarf ediyor. Spor alanındaki başarılarda bu vizyonun bir sonucu olarak azim, istek ve çok çalışarak elde ediliyor. Bu doğrultuda öğrenciliği döneminde aldığı madalyalarla bizleri gururlandıran Buse Tosun, başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna devam ediyor. Bizler de böylece her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde nitelikli gençler yetiştirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. Değerli mezunumuz Buse Tosun’u en kalbi duygularla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Buse Tosun
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›