“Artık iyice hızlandık”

Bartın’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Covid-19 aşısı BioNTech, aile sağlığı merkezlerinde uygulanmaya başlandı.
Bu haber 2021-06-12 11:13:21 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, sosyal medya hesabından BioNTech aşısı için kamu ve özel hastanelerle birlikte aile hekimliklerinin de devrede olduğunu duyurması üzerine Bartın’da aile sağlığı merkezlerinde de aşı çalışmalarına başlandı.

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında başlatılan aşılama çalışmaları başarıyla devam ediyor.

Aşılama programına yeni gruplar ekleniyor. Planlanan aşı takvimi 4 aşamadan oluşurken risk durumuna göre belirlenen takvimde 3. aşamaya geçilmesine kısa bir süre kaldı. Aşı programına her gün yeni grupların dahil edilmesiyle nüfusun büyük bölümünün aşılanması planlanırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla aşılama programına dahil edilen yeni grupları açıkladı.

Aşılama çalışmalarının artık iyice hızlandırıldığını belirten Bakan Koca, “Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız. Gün gibi aydınlık, sağlıklı ve mutlu günler yakındır. Büyük Türkiye güçlü bir devlettir. Bu güce güvenin. Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Bu güce güvenin. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Kargo çalışanlarıyla kuryelerin aşılarına da yarın başlıyoruz. Artık iyice hızlandık” dedi.

Ülke genelinde toplam aşılama 33 milyona yaklaşırken Bartın’da toplamda 105 bin’e yakın kişi aşılandı.

ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca aşı covid-19 koronavirüs
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›