Kalaycı’dan önemli açıklamalar

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nın konuğu olan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Filyos Limanı ve yatırımlar başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulunurken muhalefetin eleştirilerine de cevap verdi.
Bu haber 2021-06-14 10:51:05 eklenmiş ve 236 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’ın dijital ekranı Bartın Dijital TV ve EYBEY Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan, gündemin nabzını tutan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nın konuğu AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı oldu.

 

Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’la birlikte sosyal medyadan gelen soruları yanıtlayan Kalaycı, Filyos Limanı ve yatırımlar başta olmak üzere birçok konuda önemli açıklamalarda bulunurken muhalefetin eleştirilerine de cevap verdi.

 

“Bartın’a çok büyük bir katma değer sağlayacak”

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı katılımıyla açılan Filyos Limanı’ndan en fazla faydalanacak olan ilin Bartın olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Kalaycı, tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde Filyos Limanı’nın Bartın’a çok büyük katma değer sağlayacağını belirtti. Bartın olarak bu projeden faydalanabilmesi için çalışmalar ve yatırımlar yapılması gerektiğini ifade eden Kalaycı, “Zonguldak’a bir cami ve millet bahçesi yapıldı ve Cumhurbaşkanımız Abdülhamit Han’ın hayali olan bir proje olan Filyos projesinin açılışını da gerçekleştirdi. 150 yıllık rüyalar ve hayaller artık bu ülkede gerçek oluyor. Filyos Projesi, Bartın, Zonguldak ve bölge için çok büyük bir proje. Artık doğalgaz da Filyos’ta depolanıp Filyos’tan dağıtımı olacak. Ayrıca 14 bin ila 20 bin arasında da bir istihdam sağlanacak. Bu nedenle bölgemiz için çok önemli bir proje. Bizim de Bartın olarak bu projeden faydalanmamız lazım için çalışmalar, yatırımlar yapmamız lazım. Valilik, Belediye, siyaset, bürokrasi ve halkımızla beraber bu çalışmaları yapmamız lazım. Filyos Limanı tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde Bartın’a çok büyük bir katma değer sağlayacaktır. Havalimanı da bölgemiz için güzel bir hizmet. Buradaki havayolu şirketleriyle birlikte bölgemiz inşallah daha güzel bir ulaşıma sahip olacak. Filyos’tan en fazla faydalanacak il Bartın, o bölgede çalışan beyaz yakalılar mutlaka Bartın’da ikamet eder.” dedi.

 

İhaleleri Temmuz ayında yapılacak

 

Millet Bahçesi, Bartın Irmağı Islah Projesi ve Kızılay Binası’nın ihalesinin Temmuz ayında yapılacağını ve önümüzdeki günlerde de tarihinin netlik kazanacağını söyleyen Kalaycı, “Bartın’daki tüm projeleri takip ediyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi. Millet Bahçesi projesi kapsamında kente kazandırılacak sosyal donatılardan da bahseden Kalaycı, Bartın’ı bisiklet yollarına kavuşturmayı hayal ettiklerini de ifade etti.

 

Hastane inşaatı 2 yıl içinde bitecek

 

Çalışmaların bitme aşamasına geldiği Adliye binasının da yeni adli yıla açılışa hazır hale geleceğini aktarırken devam eden hastane inşaatıyla ilgili de şunları söyledi:

 

“Hastane binamızın zeminle ilgili bir sıkıntısı çıkmıştı. Alt yapı olmadan da üst yapı olmuyor. Zemin iyileştirmesi yapıldı, şuanda kaba inşaatı devam ediyor. İnşaat da hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah 2 yıl içerisinde inşaatını da bitirerek Bartın’ımızın hizmetine hastanemizi de sunacağız. İnşallah anjiyo olacak vatandaşlarımız da Bartın’da anjiyo olabilecek.”

 

“En iyisini yapmaya devam edeceğiz”

 

Kurucaşile yoluyla ilgili de gelinen son aşamadan bahseden AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, “Hayal dahi edilemeyen hizmetler artık gerçeğe dönüşüyor. Eskiden Bartın’ın doğru düzgün yolu yoktu. Buradan Yeniçağ’a varıncaya kadar canımız çıkıyordu. Ama şimdi Kurucaşile’ye kadar çift gidiş-geliş yollar ve o tüneller mükemmel bir şekilde yapılıyor. Tekkeönüne kadar olan kısım bitti. İnşallah Cumhurbaşkanı’mızı açılış için davet ederek Bartın’da toplu açılışlar yapmasını istiyoruz. Bartın’daki yatırımların tümünün açılışını yapmasını istiyoruz. Tekkenönü’den sonra kalan 2 tünelimizi de yaparak, Kurucaşile yolunun süresini de kısaltmış olacağız. Bartın’ımıza kazandırılan tüm yatırımlar için ayrıca Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a da teşekkür ediyorum. Bartın’da şuan 7,5 milyarlık yatırım da devam ediyor. İnşallah yatırımlar son hız devam edecek. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

6 bin kişilik istihdam beklentisi

 

İstihdamla ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirten Kalaycı, yeni kurulacak olan mobilya fabrikası için gerekli prosedürlerin devam ettiğini kaydederken yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacak olan bu projenin bölgenin en büyük yatırımlarından biri olacağını söyledi. Bu yatırımlar birlikte Bartın’dan büyükşehirlere olan göçün de tersine döneceğine işaret etti.

 

Kurulacak olan hayvan çiftliğinde de yaklaşık 300 kişiye yakın istihdam yaratılacağını aktaran Kalaycı, Hema’nın kömürü çıkaracağını söylediğini ve 2 bin istihdam beklentisi olduğunu söyledi. Kalaycı, bu yatırımlarla birlikte Bartın’da toplam 6 bin kişilik bir istihdam beklediklerini kaydetti.

 

“Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştireceğiz”

 

Pandemi dolayısıyla ara verilen üye çalışmalarının da Temmuz ayından itibaren yeniden hızla devam edeceğini söyleyen AK Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, erken seçim tartışmaları ve hükümete yöneltilen eleştiriler üzerine de şu ifadeleri kullandı:

 

“Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Siz 100 kez de yenseniz onlar 101’inci kez yine seçimi isteyecektir. Muhalefetin seçim istemesi gayet normal ama yine yenilecekler, sandığın dibinde kalacaklar, oradan çıkamayacaklar. İtiraz edebilirsin, muhalefet olabilirsin ama yatırımlara neden karşısın? Yatırımlar çok önemli ve bu ülkenin geleceğidir. Gençlere bunlar ne vaat ediyorlar? Yani Türkiye’de ne olacak, gençlere ne yapmak istiyorlar? Biz Bartın’daki gençlerle Türkiye’nin kaderini, Türkiye’nin gençleriyle dünyanın kaderini değiştirmeye talibiz. Mazlum ve mağdurların olmadığı bir dünya hedefliyoruz. Biz gençlerimize de güveniyoruz. Gençlerden en fazla oy alan partide AK Parti’nin olduğunu da belirtmek isterim.”

 

Kalaycı, 2 yıl sonraki Bartın hayalini de “Filyos Limanı’ndan da en büyük payı almış bir Bartın’la, Bartın’ın nüfusunun hemen hemen 25-30 bin daha fazla olduğu, yeni bir Bartın imar etmek lazım.” diye özetledi.

 

Yeni bir imarın açılabilmesi için nüfusun 250 binin üzerine çıkması gerektiğini ifade eden Kalaycı, 250 bin nüfusun üzerine çıkmadan yeni imarın açılma ihtimalinin de olmadığını söyledi.

 

“Mafyayı yok eden bir iktidarın mafyayla işbirliği olmaz”

 

“Bartın’a hizmet etmek isteyen her kardeşimizle birlikte oluruz” diyerek Memleket Partisi İl Başkanlığı’na seçilen Mustafa Çelik’i tebrik eden Kalaycı, Sedat Peker ile ilgili de “Türkiye’de mafyayı, eşkıyalığı bitiren bir AK Parti var. Sedat Peker’in kimlerin yanında ve nerede olduğunu da biliyoruz. Mafyayı yok eden bir iktidarın mafyayla işbirliği olmaz” açıklamasını yaptı.

 

“Bizi kimse ağzına dolamasın”

 

Bartın gündeminde çokça konuşulan ve merak edilen konulardan biri olan 2B arazileriyle ilgili kendisine yöneltilen soruya da Kalaycı, “2B arazileriyle ilgili bir iddia var ve bu iddianın araştırılması lazım. Soruşturmayı da Valiliğimiz yapıyor. Sayın Valimiz de konuya hakim ve varsa bir sahtekarlık her şey ortaya çıkar, herkes de cezasını çeker. Neticede bu yargının meselesi, bizim meselemiz değil. Medyacı olarak sizi kastediyorlar, siyasi olarak da ilk başta benim üzerime geldiler ama benim orada zerre bir bağım yok. Ama Kalaycıoğulları’nın oranın bir aşağısında bir inşaat yapması, oradakilerin de Kalaycıoğulları’nın ağızlarına almasından dolayı bir açıklamamız oldu. Dolayısıyla bizim 2B arazileriyle uzaktan yakından alakamız yok ve yetimin hakkını da devletin hakkını da kimseye yedirecek halimiz yok. O yüzden bizi kimse ağzına dolamasın, bizim böyle işlerle işimiz olmaz.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Enine Boyuna Programı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›