Salgın döneminde yoğun bakımın önemi!

Palyatif Yoğun Bakım Hemşireler Derneği Başkanı Hurişah Aksakal, Bartın’daki sağlık alanındaki öğrencilerle çevrim içi düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek Covid 19 salgını döneminde yoğun bakımların önemini anlattı.
Bu haber 2021-06-08 12:58:14 eklenmiş ve 130 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Aydın Geçgen

 

Palyatif Yoğun Bakım Hemşireler Derneği Başkanı Hurişah Aksakal, Bartın’daki sağlık alanındaki öğrencilerle çevrim içi düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek Covid 19 salgını döneminde yoğun bakımların önemini anlattı. Uluslararası bir çok sempozyum kongre düzenleyen alanın da uzman olan Başkan Aksakal etkinlikte “Online olsa da Bartın ilimizdeki sağlık alamı öğrencileri ile bir araya geldiğim için mutluyum. Yoğun bakım üniteleri (YBÜ), kritik hastaların bakıldığı, karmaşık yüksek teknolojiler ile donatılmış, insan gücü açısından farklı ve çok özel birimlerdir. Bu kriz döneminde, elinizdeki sağlık insan kaynağını daha etkili ve verimli kullandığımızı söyleyebilirim. Sağlık çalışanları olarak meslektaşlarımızı ve hastalarımızı kaybettiğimiz anlarda tükenmişlik sendromunu yaşadığımız zamanlar oldu bu süreci çabuk atlatarak yeni hastalarımızı kaybetmemek için özverili çalışmalarımıza ara vermedik. Palyatif yoğun bakımlar yeni kuruldu ve  dernek olarak burada hastalara sunulan hizmetin kalitesini artırmayı hedefledik” dedi.

 

Uz. Hemşire Derya Demirkol  ise salgın döneminde edindikleri bilgileri ve tecrübeleri sağlık alanı öğrencileri ve sağlık çalışanları ile paylaştı. Hemşirelik mesleğini çok isteyerek okumadığını fakat şu an da bu mesleği severek yaptığı söyleyen Demirkol “Çok güzel bir meslek insanların acılarını dindirmek onlara en zor dönemlerin de destek olmak bizler için çok güzel duygular. İşinizi stajlarda severek yapın” ifadelerinde bulundu. Moderatörlüğünü Aydın Kükner’in yaptığı ve 100’e yakın katılımcının katıldığı etkinlik ilgi ile izlendi. 

 


ETİKETLER : Bartın Palyatif Yoğun Bakım Hemşireler Derneği Başkanı Hurişah Aksakal covit
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›