MUHTARLIK SEÇİMLERİ YAPILDI

Bartın’da ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen 1 mahalle ve 5 köyde seçim heyecanı yaşandı. Bartın Merkez Kırtepe Mahallesi ile birlikte Çeştepe, Ellibaş, Esbey ve Sipahiler köylerindeki seçimlerin sonunda Kırtepe’den Zeytep Tozoğlu, Sipahiler’den Mustafa Altıntokmak, Esbey’den Muhammet Muşuk, Çeştepe’den Ertan Külük, Ellibaş’tan Nuri Çiftçi ve Ulus Şirinler’den Arslan aydın muhtarlığa seçilen isimler oldu.
Bu haber 2021-06-06 19:52:10 eklenmiş ve 141 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen mahalle ve köylerde seçimlerin tekrarlanmasına ve ara seçim yapılmasına karar verirken Bartın’da 1 mahalle ve 5 köyde seçmenler sandık başına gitti. Bartın Merkez Kırtepe Mahallesi ile birlikte Çeştepe, Ellibaş, Esbey ve Sipahiler köylerinde muhtarlık seçimi heyecanı yaşandı. Seçim heyecanının yaşandığı bir diğer nokta ise Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyü oldu.

 

Sokağa çıkma yasağından muaf tutuldular

 

Pazar günkü seçimlerde ise Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında toplanan  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar doğrultusunda seçimlerimde  görev alacak kişilerin ve bu yerlerdeki seçmenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verdi. seçimlerimde  görev alacak kişiler, seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz ederek , oy kullanacak seçmenler ise seçmen kâğıtlarını ibraz ederek ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergâh ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

 

Bankoğlu da oy kulandı

 

Sabah 08.00’da başlayan oylama işlemi saat 17.00’da sona ererken seçimlerin gerçekleştirildiği bina ve çevrelerinde kolluk kuvvetlerince geniş güvenlik önlemleri alındı. Seçmenler oy kullanma işlemleri öncesinde HES kodu sorgulanarak binalara alındı. Bartın Merkeze bağlı Kırtepe Mahallesindeki muhtarlık seçimlerinde CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da oy kullandı. 1010 Nolu sandıkta oy kullanan Milletvekili Bankoğlu, “Bugün Kırtepe mahallesi ile; Çeştepe, Sipahiler, Ellibaş, Esbey, Şirinler köylerinde muhtarlık seçimleri vardı.  Kırtepe mahallesinde oyumu kullandıktan sonra sandıkları ziyaret ettik.  Tüm muhtar adaylarımıza ve seçilen muhtarlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

Tunç, yeni muhtarlara başarılar diledi

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda muhtar seçilen isimlere başarılar diledi. Milletvekili Tunç, “Bu gün gerçekleşen Muhtarlık Seçimlerinde Bartın Merkez Kırtepe Mahallesi Muhtarlığına seçilen Zeynep Tozoglu Aydın’ı, Kozcağız Ellibaş Köyü Muhtarlığına seçilen Nuri Çiftçi’yi,

Ulus Şirinler Köyü Muhtarlığına seçilen Arslan Aydın’ı, Arıt Esbey köyü muhtarlığına seçilen Muhammet Muşuk’u, Merkez Sipahiler köyü Muhtarlığına seçilen Mustafa Altıntokmak’ı ve Merkez Çeştepe köyü Muhtarlığına seçilen Ertan Külük’ü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

İşte yeni muhtarlar!

Saat 17.00’dan sonra açılan sandıklardan çıkan kesin olmayan seçim sonuçlarına göre;  Bartın Merkez Kırtepe mahallesinde Zeynep Aydın Tozoğlu, Çeştepe köyünde Erkan Külük, Ellibaş köyünde Nuri Çiftçi, Sipahiler köyünde Mustafa Altuntokmak, Esbey köyünde ise Muhammet Muşuk muhtarlık görevine seçilen isimler oldular. Ulus ilçesine bağlı Şirinler köyünde ise Arslan Aydın muhtarlığa seçilen isim oldu.

 

KIRTEPE MAHALLESİ SEÇİM SONUÇLARI

Zeynep Tozoğlu Aydın – 604

Macit Yalçın – 464

Erhan Kırkaç – 212

Mehmet Maden  - 102

 

SİPAHİLER KÖYÜ SEÇİM SONUÇLARI

Mustafa Altıntokmak – 139

Suna Seccan – 108

Ahmet Yorgun – 92

Kenan Döndü – 13

 

ESBEY KÖYÜ SEÇİM SONUÇLARI

Muhammet Muşuk – 44

Necati Güler – 37

Şener Poyraz – 17

Recep Kaya – 7

 

ÇEŞTEPE KÖYÜ MUHTARLIK SONUÇLARI

Ertan Külük – 199

Savaş Akkabak – 163

 

ELLİBAŞ KÖYÜ MUHTARLIK SONUÇLARI

Nuri Çiftçi – 349

Gülhan Hırçın - 184

 

ULUS ŞİRİNLER KÖYÜ MUHTARLIK SONUÇLARI

Arslan Aydın - 46

Mustafa Doğan - 31

Ahmet Aydın - 27

Muhterem Demir - 25

 


ETİKETLER : Bartın muhtarlık seçim muhtarlık ara seçimi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›