“Süreç olarak iyiye gitmiyoruz”

Bartın Dijital TV ve EYBEY Medya’nın sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan “Enine Boyuna” programına konuk olan İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, siyaset ve ekonomiyle ilgili ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esnafın ekonomik olarak dertli olduğuna dikkat çekerken ekonominin pandeminin önüne geçtiğini dile getiren Kasapoğlu, esnaf ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefetin diğer tüm partileri milletimiz artık rahatlasın diye seçim istediğini kaydederken ülke ekonomisinin kötüye gittiğini işaret etti. Kasapoğlu, Bartın’da iyi bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını belirtirken her an seçim varmış gibi çalışmaya devam ettiklerinin de altını çizdi.
Bu haber 2021-06-08 12:43:36 eklenmiş ve 145 kez görüntülenmiştir.

 

Kasapoğlu, siyaseti ve ekonomiyi değerlendirdi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’ın dijital ekranı Bartın Dijital TV ve EYBEY Medya sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nın konuğu İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu oldu.

Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın sorularını yanıtlayan Kasapoğlu, siyaset ve ekonomiyle ilgili ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kasapoğlu, program öncesinde Oktay’a İYİ Parti İl Başkanlığı olarak yaptırdıkları Atatürk portresini hediye etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Karabük temaslarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kasapoğlu, ziyaretlerde esnafın ekonomik olarak dertli olduğuna dikkat çekerken ekonominin pandeminin önüne geçtiğini dile getirdi.

 

“Ekonomi pandeminin önüne geçti”

 

Karabük ziyaretinde kendisine iletilen sorun ve talepleri grup toplantısında Akşener’in gündeme getireceğini belirten Kasapoğlu, “Genel Başkanımızın il gezileri devam ediyor. Biz de Bartın Yönetimi olarak Genel Başkanımızın yanındaydık. Gittiği her yerde de sevgi ve coşkuyla karşılandı. Vatandaşlarımız, esnafımız, öğrenciler sıkıntılarını dile getirdiler. Genel Başkanımız da onlara grup toplantılarında bu sorunları ve konuları gündeme getireceğini belirtti. Esnaf, alınan yardımların yetmediğini, artık iflas edecek duruma geldiklerini dile getirdi. Verilen yardımlardan ziyade esnafımız, dolar ve euro’nun yükselmesinden dertliydi. Şu süreçte ekonomi pandeminin önüne geçti. Çünkü insanlarımız canı pahasına geçim derdinde, ekmek derdinde ve mücadele peşinde. Sadece iktidar ‘biz yardım ediyoruz’ diyor. Bartın’da Halk Bankası’ndan kredi alan esnafımızla ilgili bilgiler aldık. 2020 yılında 31 milyon lira para vermişler. Bu esnafın yüzde 40’ı da bunu ödeyemez durumdaymış. Yani esnafımız sıkıntılar içinde ve dolayısıyla kredilerini de ödeyecek durumu yok. Şuanda yapılacak en büyük destek; esnafımızın zorunlu olduğu SGK, Bağ-Kur gibi ödemelerinin ertelenmesi ya da 1 yıl alınmaması olacaktır. Bunun yanında sicil affının da acilen çıkması gerekiyor.” dedi.

 

“Esnaf, bir an önce seçim olsun istiyor”

 

Esnaf ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalefetin diğer tüm partileri milletimiz artık rahatlasın diye seçim istediğini kaydeden Kasapoğlu, “Genel Başkanımıza artık vatandaşlarımız güvenmiş, söylemlerinde, samimiyetinde onun bu işi yapabileceğine halkımız inanmış. Şuanda çok sıkıntılı olan esnaf, bir an önce seçim olsun, yüzümüz gülsün, ruhumuz açılsın istiyor. Ama şuandaki iktidar seçimden kaçıyor, şuandaki ekonomik durumda iyi olmadığından İYİ Parti başta olmak üzere muhalefetin diğer tüm partileri milletimiz artık rahatlasın diye seçim istiyor. Karabük’te esnafımız da pandemiyle beraber ekonomik sıkıntıları kat kat artınca ekonomileri daha da kötüye başlamış. Şuanda kendi yaptıkları bağ ve bahçelerle geçimlerini devam ettirdiklerini söylüyorlar. Esnaf ziyaretimiz adeta bir mitinge dönüştü, Genel Başkanı’mız da onlara önümüzdeki süreçte grup toplantısında bu sorunları tekrar dile getireceklerini, iktidara da bir uyarı yapacağını söyledi.” ifadelerini kullandı.

 

“Alınan kararların hiçbirisinde vatandaşımızın lehine olan bir durum yok”

 

Ülke ekonomisinin kötüye gittiğini işaret eden İYİ Parti İl Başkanı Kasapoğlu, şunları söyledi:

 

“Faiz çıldırdı, ekonomi dolar ve artık Euro üzerinden ve vatandaşımız paralarını bunlara yatırmaya başladı. Merkez Bankası’ndaki 128 milyar dolar’dan sonra vatandaş, güvenini yitirdi. Baştaki söylemlere artık hiç kimse aldırış etmiyor. Cumhurbaşkanı’mız geçtiğimiz akşam hesabını vereceğiz gibilerinden ‘harcandı’ dedi. Ama Merkez Bankası’nın rezervi ayrı, Maliye’nin rezervi ayrıdır. Burada vatandaşın kafasını karıştırıcı şeyler söylüyorlar, kimse de hesap soramıyor. Şuanda para politikası yok, milletimiz fakirleşiyor. Milletimiz fakirleşirken bir avuç insanımız zenginleşiyor. Yeni vergi afları yaptılar, kazancını düşük gösterenin, şirketlerin borçları yarı yarıya siliniyor. Yani yine büyük şirketlerin işine yarıyor. Şuan Türkiye’nin yarısı yokluk sınırı altında ve aç. Onun için devletimizin aç ve açıkta olan insanlarımıza sahip çıkması gerekiyor. Ama şuanda öyle bir şey de görülmüyor. Devlet ürettiği zaman güçlü olur, üretmek için de vatandaşımıza ve milletimize sahip çıkmamız gerekiyor. Görünürde böyle bir sahiplenme de yok. O nedenle alınan kararların hiçbirisinde vatandaşımızın lehine olan bir durum yok, vatandaş sürekli vergi ödüyor, Bağ-Kur ödüyor, sigorta ödüyor. Bunları 6 ay almayalım devletten olsun, 8 ay vergi almayalım demediler. Kapanma sürecinde bile sigorta, Bağ-Kur ve vergileri için vatandaş gitti borcunu ödedi.

 

“Süreç olarak iyiye gitmiyoruz”

 

Ülkemizin kaynaklarını her yerde heba ettiler, şimdi her yerde zarar ettiği söyleniyor. TEDAŞ zarar etmiş elektriği bedava mı kullandık? PTT’nin zarar ettiğini söylüyorlar pulsuz mektup mu gönderdik? BOTAŞ zararda diyorlar doğalgazı ucuz mu tükettik? Demiryolları zarar etmiş trenlere bedava mı bindik? ÇAYKUR zarar etmiş, çayı ucuz mu içtik? Et ve Süt Kurumu zarar etmiş, sanki 10 TL’ye et aldık. Yani ülkede bunları kim alıyor, kim yiyor, nasıl zarar ediliyor? Vatandaşımızın burada zarar edilen yerlerden elektriği zamlı kullanıyor, PTT zeytin yağı satıyor. Artık vatandaşımın ‘bu nedir?’ diye sorgulama zamanıdır. Çok geçti ama zaman, artık 20 yıldan beri bunların sorgulanması lazım. Artık vatandaş olarak bilinçli hareket etmemiz lazım. Şimdi cebinden 100 lira çıkar 10 lira gibi geliyor, bir değeri kalmadı. Her şey yüzde 70’in üzerinde zamlandı, pahallılandı, üretim kısıldı, tüketim fazlalaştı. Devletin artık üretime destek vermesi lazım. Önümüzdeki süreçte ekmeğe ve makarnaya çok büyük zamlar gelebilir. Artık insanlarımız bunu da alamayacak duruma gelecek. İnsanlarımızın alım gücü de düştü. Süreç olarak iyiye gitmiyoruz.”

 

“Sözleri farklı algılandı”

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısının durdurulması amacıyla uluslararası topluma çağrı yaparken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” ifadesini kullanmıştı.

Akşener’in bu sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Kasapoğlu, İYİ Parti’nin PKK ve FETÖ ile anılmasına da tepki gösterdi. Kasapoğlu, “Genel Başkanımızın şuana kadar hiçbir lider ve Cumhurbaşkanı’na karşı ağzından kötü bir cümle çıkmamıştır. Hep iyi olsun demiştir. Grup toplantılarında da vatandaşın taleplerini, isteklerini dile getirmiştir. Sayın Genel Başkanı’mızın o sözleri ‘sen de vatandaşımızı sahiplenmiyorsun’ anlamındaydı. Ama sözleri farklı algılandı. Onlar zaten muhalefetin sözlerini farklı yönde açıklamalar yaparak milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ama öyle bir şey yok. Bizi PKK ile FETÖ ile konuşuyorlar. Bizim arkadaşlarımızın hiçbirinin PKK’ya da FETÖ’ye olur vermemiz, geçit vermemiz, onlarla beraber olmamız mümkün değil. Böyle bir şey olsa ben partide durmam zaten. Genel Başkanımızı da geçmişten bildiğim için böyle zihniyetli biri değil, bu zihniyetli kişileri de içimize almayız ve barındırmayız da  zaten. Biz üyelerimizi de hep araştırıyoruz” diye konuştu.

 

“Siyaset artık bir tercih değil sorumluluk oldu”

 

Bartın’da iyi bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını belirten Kasapoğlu, her an seçim varmış gibi çalışmaya devam ettiklerinin de altını çizerek “Biz Bartın’da iyi bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. İyi insanlara her zaman kapımız açık, MHP ya da AK Parti kötüdür demiyoruz ama bizim gibi bayrağını, Atatürk’ü, vatanını seven, herkesi kucaklayan kişilere ihtiyacımız var. Bizim içimizde yer almasa da bizi destekleyen arkadaşlarımız var. Elimizden geldiğince Bartın’da da iyi bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim partimizde siyaseti kendi menfaatine çevirecek isimler yok, siyasi beklentisi olmayan kişiler var. Siyaset artık bir tercih değil sorumluluk oldu. Akılla, sağduyuyla ve mantıkla yapılmak zorunda. Biz de bunun peşindeyiz. Her ne kadar seçim 2023’te deseler de biz her an seçim varmış gibi çalışıyoruz.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Dijital TV Ahmet Oktay'la Enine Boyuna İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›