Filyos Limanı açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı’nın açılışının hafta sonunda yapılacağını açıkladı.
Bu haber 2021-06-02 11:06:54 eklenmiş ve 248 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından kameralar karşısına geçerek koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri ve kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bartın başta olmak üzere Zonguldak ve Karabük ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı verecek olan Filyos Limanı’nın bu hafta sonu açılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pek çok yerde hâlen inşaatları süren hızlı tren hatlarımız da birer birer devreye girdiğinde Türkiye ulaşımda yeni bir devrim yaşayacaktır. Ülkemizin her köşesinde 56 adede ulaşan havalimanlarımızla zaten hava taşımacılığı sorunumuzu neredeyse tamamen hallettik. Denizyolu taşımacılığında da dev projeleri ülkemize kazandırmaya devam ediyoruz. İnşallah bu hafta sonu Filyos Limanı’nı hizmete açarak bu alanda da büyük bir atılımı hayata geçirmiş olacağız. Kara, demir, hava ve denizyolu hatlarımızı birbirleriyle entegre şekilde, birbirlerine tamamlayacak şekilde planladığımız için kalkınmanın temel altyapısı olan ulaşım meselesini kökten çözmüş bulunuyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda attığımız tüm bu adımların ülkemize hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

 

Bartın’a da gelmesi bekleniyor

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sondaj ve limandaki çalışmalarla ilgili bilgi almak üzere bölgeye gelecek. Erdoğan'ın Cuma günü Filyos Limanı'nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Filyos Limanı hizmete girdiğinde yıllık 25 milyon ton konteynır elleçleme kapasitesiyle büyük tonajlı gemilerin yeni adresi olacak. Filyos Limanı, sadece Zonguldak'ın değil, başta Bartın ve Karabük olmak üzere tüm Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun ana ihracat merkezi haline dönüşecek.

Bölgemizi kalkındıracak olan Filyos Limanı, ekonomiye, istihdama büyük bir katkı verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’taki incelemelerinin ardından Bartın’a da gelmesi bekleniyor

 

 

ETİKETLER : Bartın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak Karabük Filyos Limanı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›