“Bağımsız yargıda hesap verecekler”

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen programda sözleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan eski imam Mustafa Demirkan için ‘kara cahil ve kindar’ nitelemesinde bulunurken, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle sayısız kişiye dava açıldığını ve ceza verildiğini, Atatürk’e hakaret edenlerin ise adeta cesaretlendirilmesini eleştirdi. Karakaş, söz konusu kişilerin bugün olmasa da bir gün mutlaka bağımsız yargıda hesap vereceklerini savundu.
Bu haber 2021-06-02 10:58:25 eklenmiş ve 305 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Ayasofya’daki Atatürk’e yönelik sözleri nedeniyle tüm yurt genelinden büyük tepki ve eleştiri alan Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’a bir tepki de Bartın’dan yükseldi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Selim Karakaş, Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan ve onun gibi düşünüp hareket eden zihniyeti sert bir dille eleştirirken, bir gün bu yaptıklarının yanına kalmayacağına olan inancını da dile getirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesi cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkmaya çağırdıklarını belirten Karakaş, açıklamasında  şu ifadelere yer verdi:

“Gün geçmiyor ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne, kurucu düzene, kurucu iradeye, kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırılar olmasın!

Kimi Atatürk’e ve silah arkadaşı İnönü’ye ‘ayyaş’ diyecek kadar hadsiz oluyor, kimi ‘dinsiz’ diyecek kadar cüretkar ve akıl yoksunu oluyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kurtarıcıya lanet okurken, bir başka hain partili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu bir ortamda kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyup hakaret edebiliyor.

 

“Özgür ibadet edebilmelerini Atatürk’e borçlular”

 

Cumhuriyet’e, kazanımlarına ve Atatürk’e saldıran bu nankörlerin ortak yönleri kara cahil ve kindar oluşlarıdır. Bu hainler yaşadıkları coğrafyanın tarihini de inandıkları dini de bilmemektedirler. Keşke yunan galip gelseydi diyen Fesli Kadir’ in peşinden giden bu gözü dönmüş kara cahiller, bugün özgürce ibadetlerini yerine getirebiliyorlarsa bunu Mustafa Kemal Atatürk’ e, silah arkadaşlarına ve ülkesini yiğitçe savunan ve bu uğurda şehit olan Anadolu halkına borçludurlar.

 

“Atatürk’e hakaret edenler adeta cesaretlendiriliyor”

 

Dini ve kültürel değerlerin yozlaştırıldığı, toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığı, kin ve nefret tohumlarının ekildiği karanlık günlerden geçtiğimiz bu günlerde, bilinçli olarak kurucu değerlere ve Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler ediliyor, iftiralar atılıyor. Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesi ile binlerce öğrenci, gazeteci, yurttaş hapis ve para cezaları alırken, Koruma Kanunu olmasına rağmen ülkeyi kurtaran ve laik, demokratik cumhuriyeti kuran Atatürk’ e hakaret edenler adeta cesaretlendiriliyor.  Başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere,  bazı kendini bilmez imamlar, gazeteci müsveddeleri aldıkları bu cesaretle Atatürk’ e ve yakınlarına hakaretlerini sürdürüyorlar.

 

“Er ya da geç hesap verecekler”

 

Bu gözü dönmüş yobazlar, akıl yoksunu kişilikler, keşke yunan galip gelseydi diyebilecek kadar gözü dönmüş hainler, şunu unutmasınlar ki er ya da geç bu hakaretlerinin hesabını bağımsız yargı karşısında verecekler. Ne acıdır ki, bilgisi, donanımı, ön görüsü, cesareti ile bütün dünyaya örnek olmuş hiç yanılmamış ve hiç kandırılamamış, savaştığı ülkelerin liderlerinin bile saygı ile andığı, ölümünün üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen hala milyonların övgü ile bahsettiği, dünyanın örnek aldığı bir lidere bırakınız 100 yıl sonrasını, bir gün sonrasını bile öngöremeyen cahil cühela takımı ve sözde siyasetçiler hakaret ediyor, ya da hakaretlerin önünü açıyorlar. Ancak şunu herkes bilmelidir ki, Atatürk’e saldırmak, bu topraklar üzerinde yaşayan yurtsever halkımıza saldırmaktır.

 

“Aklınızı başınıza alın”

 

Atatürk’e saldırmak; cumhuriyete, çağdaşlığa, bilime, laikliğe, özgürlüklere saldırmaktır. Şu açıkça bilinmelidir ki; Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar başarılı olamayacaklar. Çünkü Atatürk; halktır, halk yok edilemez. Atatürk; bilimdir, kültür ve sanattır. Atatürk; çağdaşlıktır, laikliktir, bağımsızlıktır. Atatürk; Türkiye Cumhuriyetidir. Atatürk; 84 milyon yurttaşımızın ortak paydasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm vatandaşlarımızı cumhuriyetin bütün değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkı sunanları saygı ile anıyor, Cumhuriyet ile sorunu olanlara da aklınızı başınıza alın, hainliklerinize son verin diyoruz. Biz biliriz Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan gibi düşünen ve konuşanları, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi;  biz biliriz  ‘Kimlerin damarlarında kâfir ve zalim kanı akar, vatansever Sütçü İmam’dan beri çok iyi biliriz.’”

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanlığı CHP İl Başkanı Selim Karakaş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›