Amasralı’lardan park alanına “betonlaşma” tepkisi!

Amasra’da Kum Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve halen daha çocuk parkı olan kullanılan alanın askıya çıkarılan planda 4 katlı Kültürel Tesis alanı olarak gösterilmesine Amasralılar tepki gösterdi. “Amasra’mızın betonlaştırılmaması konusunda hassasiyet gösteren tüm dostlarımıza katılıyorum” diyen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, projenin mevcutta tuvalet, çöp toplama merkezi ve beton zeminli alan olarak atıl bir şekilde kullanılan alanın değerlendirilmesini sağlayacağını belirtirken proje alanının çocuk bahçesinin bulunduğu alanla kesinlikle karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Bu haber 2021-05-24 15:01:30 eklenmiş ve 417 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Amasra İlçesi Kum Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve halen faal olarak çocuk parkı olan kullanılan alan, askıya çıkarılan planda 4 katlı Kültürel Tesis alanı olarak gösterildi.

 

İlçedeki yeşil alan ve çocuk park alanlarının azlığı ve kısıtlı olması, söz konusu alanın halen daha faal olarak çocuk bahçesi olarak kullanılması, alan içerisinde ağaçların bulunması, söz konusu alanın halk tarafından ve ilçeye gelen misafirlerce dinlenme amaçlı olarak kullanılması ve mevcut alanın içerisinde bulunan tuvaletin kaldırılarak çocuk parkının genişletilmesi, halkımızın daha rahat edeceği bir alan oluşturulması gerekirken böyle bir yapılaşmaya gidilmesinin uygun düşmediğini savunan Amasra halkı, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaması için askıdaki plana itiraz ederken planda 4 katlı Kültürel Tesis olarak gösterilen Kum Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkı alanının korunmasını, plandaki  4 katlı Kültürel Tesis alanının iptali istedi.

 

Çakır: “Artık bir zorunluluk olarak görüyoruz”

 

Ortaya çıkan tartışmalar üzerine Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasralılara ve Amasra severlere hitaben bir açıklamada bulundu. Amasra’nın betonlaştırılmaması konusunda hassasiyet gösteren herkese teşekkür eden Çakır, projenin mevcutta tuvalet, çöp toplama merkezi ve beton zeminli alan olarak atıl bir şekilde kullanılan alanın değerlendirilmesini sağlayacağını söyledi. Proje alanının çocuk bahçesinin bulunduğu alanla kesinlikle karıştırılmaması gerektiğine dikkat çeken Çakır, çocuk bahçesi olan alanda Çankaya Belediyesi ile birlikte yürütülen peyzaj düzenleme çalışmasının devam ettiğini bu çerçevede çocuklara ve onların ebeveynlerine daha modern dinlenme, oyun ve hobi alanları yapılacağını söyledi.

 

İlçeye ihtiyacı olan kültür merkezini, yeni imar planında merkez parkın yanında bulunan 4 kat imarlı ada içerisinde yer alan, otel işletmesinin yanında konumlandırdıklarını ifade eden Başkan Çakır, kent meydanına yakın bir nokta olduğu için seçildiğini kaydetti.

 

Kültür ve sanat etkinlikleri, toplantı salonları, sergi alanları, düğün salonu gibi amaçlar için kullanılabilecek çok amaçlı salonları barındıran bir proje yapma hedefinde olduklarına da işaret eden Çakır, bu merkez sayesinde ilçemizde turizmi 12 aya yaymak için önemli bir fırsat yaratacak Kongre Turizmini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Sevgili Amasralılar, Amasra sever dostlar; İlçemiz 1955 yılından bu yana belediye olarak yönetilmektedir. O günden beri imar planlarımızda bir kültürel tesis alanı tanımlanmamıştır. Oysa ilçemizin çok amaçlı kullanılabilecek bir kültür merkezine gereksinimi olduğu sık sık gündeme gelmektedir. Bir tarih ve kültür kenti olması ile övündüğümüz Çeşm-i Cihan Amasra’mızda gördüğümüz önemli eksiklerden biri olan kültürel tesis alanına, yeni koruma amaçlı imar planımızda yer vermeyi artık bir zorunluluk olarak görüyoruz.

 

“Turizmi 12 aya yaymak için önemli bir fırsat”

 

İlçemizin ihtiyacı olan kültür merkezini, hazırlamakta olduğumuz yeni imar planında merkez parkımızın yanında bulunan 4 kat imarlı ada içerisinde yer alan, otel işletmesinin yanında konumlandırdık. Bu alan belediyemize ait alanlar içerisinde, dünyada ve ülkemizdeki örneklere uygun kent meydanına yakın bir nokta olduğu için seçildi. Kültür ve sanat etkinlikleri, toplantı salonları, sergi alanları, düğün salonu vb. amaçlar için kullanılabilecek çok amaçlı salonları barındıran bir proje yapma hedefindeyiz. Bu merkez sayesinde ilçemizde turizmi 12 aya yaymak için önemli bir fırsat yaratacak Kongre Turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Fakat kültür merkezi kararının hazırlanmakta olan Koruma İmar Planına işlenmesi, tesisin mutlaka yapılacağı anlamına gelmemektedir. Projemizi; belediyecilik anlayışımız gereği hazırlandıktan sonra halkımızın görüşlerine sunacak ve hayata geçirilmesi kararını halkımızla birlikte alacağız. Halkımızın görüşünü alarak süreci yöneteceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

 

“Modern dinlenme, oyun ve hobi alanları yapılacak”

 

Amasra’mızın betonlaştırılmaması konusunda hassasiyet gösteren tüm dostlarımıza katılıyorum. Bu göreve başladığımızdan beri, birinci önceliğimiz tarihi binalarımızı ve yeşil alanlarımızı korumak ve arttırmak olmuştur. Projemiz mevcutta tuvalet, çöp toplama merkezi ve beton zeminli alan olarak atıl bir şekilde kullanılan alanın değerlendirilmesini sağlayacaktır. Proje alanı çocuk bahçesinin bulunduğu alanla kesinlikle karıştırılmamalıdır. Tam tersine çocuk bahçesi olan alanda Çankaya Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz peyzaj düzenleme çalışması devam etmektedir. Bu çerçevede çocuklarımıza ve onların ebeveynlerine daha modern dinlenme, oyun ve hobi alanları yapılacaktır.

 

“Daha iyi bir Amasra’da yaşamasını sağlamaya yönelik işler”

 

Sevgili hemşehrilerim, Amasra’mızı sizlerle birlikte yönetmek birinci önceliğimizdir. Yapacağımız işler ilçemizin gelişmesi ve halkımızın daha iyi bir Amasra’da yaşamasını sağlamaya yönelik işlerdir. Bu işlerin hayata geçmesi ancak sizlerin desteğiyle olacaktır. Amasra’mıza, geleceğimize, çevremize, kültüre, sanata ve çocuklarımıza birlikte sahip çıkacağız. Amasra ve Amasralıya yakışır şekilde bu konuya duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize, dostlara içten teşekkürler Saygılarımla...”

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Amasra Belediyesi imar planı Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›