“Atık Pil Toplama” yarışması düzenleniyor!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Merkez İlçedeki ilkokul ve ortaokullar arasında “Atık Pil Toplama Yarışması” düzenleneceğini söyledi. Yarışma süresince; il merkezinde öğrenci sayısı dikkate alınmaksızın en çok atık pil toplayan ilk üç okulun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ödüllendirileceğini belirten Özcan, yarışma için son başvuru tarihinin de 30 Nisan 2019 olarak belirlendiğini kaydetti.
Bu haber 2018-10-10 09:09:28 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında geri dönüşüm uygulamalarının çevre kirliliğinin önlenmesindeki rolüne dikkat çekmek amacıyla ilimiz merkez ilçeye bağlı anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler arasında “Atık Pil Toplama” yarışması düzenleneceğini belirterek yarışma hakkında detaylı bilgiler verdi. Özcan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

İlk 3’e giren okullara ödül verilecek

 

İlimiz Merkez ve İlçelerdeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerden atık pilleri toplamak, her sene düzenli olarak gerçekleştirilecek kampanyalar ile öğrencilere atık pil toplama alışkanlığını kazandırmak amacıyla Atık Pil Toplama Yarışması düzenlenecek. Okullarda çevre bilincini aşılamak, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, kamu sağlığının korunması ve geri dönüşüm uygulamalarının çevre kirliliğinin önlenmesindeki rolüne dikkat çekmek amacıyla Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların katılımı ile düzenlenen ‘Atık Pil Toplama Yarışması’nda ilk üçe giren okulları tespit ederek 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ödüllerini vermek vereceğiz.  Kampanya 30 Nisan 2019 tarihinde sona erdirilecektir. İlimiz Merkez ve İlçelerdeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerden toplanacak atık pillerin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) tarafından teslim alınması Mayıs ayı içinde gerçekleştirilecektir.

 

 

Öğretmenlere teslim edilecek

 

Yarışmaya; İlimiz Merkez ve İlçelerdeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler katılabileceklerdir. Yarışma kapsamında toplanacak olan atıklar kullanım süresi bitmiş, atık haline gelmiş pil ve bataryalardır. Alınmış olan pil ve bataryaların kullanım süresi dolup, atık haline geldiğinde ya da etrafımızdaki evlerden fotoğrafçı, eczane gibi esnaflardan temin edilen atık pil ve bataryaların insan ve çevre sağlığının korunması amacıyla cildimiz ile doğrudan temas etmeyecek şekilde kalın karton veya plastik kaplarda biriktirerek son katılım tarihinden önce okullarda belirlenen tarihlerde okullardaki sorumlu öğretmenlere teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Son gün 30 Nisan!

 

Yarışmaya katılım başlamış olup, toplanan atık pillerin en geç 30 Nisan 2019 Salı günü saat 17:00’ye kadar Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmesi gerekmektedir. Son katılım tarihinden sonra intikal eden atık piller değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmaya katılım sağlayan okullardan toplanacak atık piller tutanak ile tartılarak üstü kapalı uygun bir yerde süresince depolanacak ve yarışma sonrasında TAP’a teslim edilecektir.

 

İlk değerlendirmeyi okul müdürleri ve öğretmenler yapacak

 

Kampanya süresince, ilimiz genelinde en çok atık pil toplayan ilk üç okul öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirilecektir. Okullarda öğrenciler atık pilleri doğrudan ciltleriyle temas etmeden toplamalı ve okul müdürlüğünce seçilmiş olan sorumlu öğretmen nezaretinde yarışma son katılım tarihine kadar uygun görülen yerde muhafazalı, üzeri örtülmüş sızdırmaz kaplarda biriktirmelilerdir. Yarışmanın ilk değerlendirmesini her okul kendi içinde ilgili öğretmen ve okul müdürleri ile yapacaktır. Ön inceleme sonucunda toplanan atıklar en geç 30 Nisan 2019 Salı günü saat 17.00’ye kadar Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

 

 

Okullara “Çevre Beratı” verilecek

 

Yarışmada dereceye giren okullara TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) işbirliği ile Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 05 Haziran 2019 Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak kutlama töreninde verilecektir. Ödüller; Ocak ayında belirlenecek olup, yine Müdürlüğümüz https://bartin.csb.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca dereceye giren okullarımıza Çevre Beratı verilecektir.”

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›