İmar planı değişikliği talebi tansiyonu yükseltti!

Bartın Belediye Meclisi, Mayıs ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün toplandı. Meclis Üyelerinin eksiksiz katılımıyla Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda “İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın İli Merkez İlçe, Kemerköprü Mahallesi, tapuda 640 ada, 82 parsel ve 232 ada, 2 parsel nolu taşınmazlar üzerinde otobüs durağı ve park alanı düzenlenmesi amacıyla Nazım İmar Planı Değişikliği ile Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi” tartışma konusu olurken toplantıda tansiyonlar yükseldi. CHP Grubu “belediye mülklerinde kamu zararı oluşturacağı” gerekçesiyle talebi reddederken Komisyondan gelen İmar değişikliği talebi AK Parti ve MHP Grubu’nun oylarıyla “oy çokluğu”yla kabul edildi.
Bu haber 2021-05-18 12:39:19 eklenmiş ve 362 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nın 1. oturumu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapılan toplantıda toplam 32 gündem maddesi görüşüldü, 2 yeni gündem maddesi eklendi.

Gündemde 15 yeni konu bulunurken, 17 madde ise Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen konuları içerdi. 1. ve 2. gündem maddesi 2. oturumda görüşülmek üzere ertelenirken, komisyonlardan gelen diğer maddeler kabul edildi.

Gündemde yer alan 15 yeni konunun da ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

 

“Atık pil protokolü” Meclis’te görüşüldü

 

Bartın Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadı İşletmesi(TAP) arasında imzalanan atık pillerin toplanması, bertaraf ve geri dönüşümü sağlanması amacıyla yapılan Atık Pil Protokolü Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısında görüşülerek, kabul edildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın büyük önem verdiği protokol Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısında gündeme gelmiş ve geçtiğimiz ayki toplantıda Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu’na havale edilmişti. İlgili madde Mayıs Ayı Toplantısında da komisyondan gelen rapor doğrultusunda değerlendirilerek, kabul edildi.

 

“Atık haldeki piller çevreyi kirletmeyecek”

 

Protokolle ilgili bilgi veren Akın; “Meclis gündeminde değerlendirdiğimiz Atık Pil Protokolünü önemsiyoruz. Tüm canlılar için çok sayıda  zararlı etkisi olan pillerin toplanarak zararsız hale getirilmesi adına bu protokol çok önemli. Kaldı ki Bartın Belediyesi olarak bu konuda çalışmalar yapmıştık. Şimdi Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile ortaklaşa çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Belediye sınırları içerisinde atık haldeki pillerin çevreyi kirletmeyecek şekilde, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin önlenmesi için evsel ve diğer atıklardan ayrı toplanması, bertarafı ve geri dönüşümü yapılacak. Atık pil toplama kutularını belirlenen noktalara yerleştirerek, atık pillerin bu kutulara atılmasını sağlayacağız. Bu kutuların takibini yapacağız. Biriken atık pilleri muhafaza ederek, TAP’a teslim edeceğiz. Tabii okullarımızda da aynı çalışmayı yapacağız. Okullarımızda belirlenen noktalara kutular konularak, atık pillerin toplanılması sağlanacak. Atık pillerin toplanmasıyla ilgili pandemi koşulları sona erdiğinde eğitici toplantılar düzenleyeceğiz. Bartın Belediyesi olarak halkımıza fayda sağlayan her projeye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Belediye ile Emniyet arasında protokol imzalanacak

 

Bartın Belediyesi ile Bartın İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanacak olan “Hep Birlikte El Ele Geleceğiniz Güvende” Projesi Protokolü Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantı gündeminde görüşüldü.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da büyük önem verdiği proje ile ilgili gündem maddesi değerlendirilmek üzere Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonu’na havale edildi.

Protokol ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hep Birlikte El Ele Geleceğiniz Güvende” projesi ile vatandaşlarla daha iyi ilişki kurmak, suçtan mağdur olma korkusunu azaltmak, suç oranlarını azaltmak, ekonomik yönden geçim sıkıntısı yaşayan, sosyal imkanları bulunmayan, devletimizin sunulmuş olduğu sosyal imkanlardan yeterince faydalanamayan vatandaşların sosyal, kültürel ve eğitim hayatlarında destek sağlamak, çocukların ve gençlerin suça sürüklenmelerinin önüne geçmek amacıyla hazırlanan projeye Bartın Belediyesi olarak paydaş kurum oluyoruz. Proje kapsamında çok sayıda faaliyet planlanıyor. Bartın Belediyesi olarak bizler “Bisikletimle Trafikte Ben de Varım!” faaliyetine projenin paydaşı olarak gereken desteği vereceğiz. İlimizde bisiklet kullanan bireylerin karşılaştıkları sorunları ortaya koymak ve bisiklet kullanıcılarının önündeki engellerin kaldırılması noktasında çözüm önerileri sunmayı amaçlayan bu proje ile farkındalık oluşturularak bisikletin de bir araç olduğu hissettirilecektir. İnşallah proje çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler amacına ulaşacaktır. Meclis gündeminde görüştüğümüz ve komisyona havale edilen bu proje ile ilgili protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“İmar Planı Değişikliği talebi” tartışma konusu oldu

 

Toplantıda geçtiğimiz Nisan ayında İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, “Bartın İli Merkez İlçe, Kemerköprü Mahallesi, tapuda 640 ada, 82 parsel ve 232 ada, 2 parsel nolu taşınmazlar üzerinde otobüs durağı ve park alanı düzenlenmesi amacıyla Nazım İmar Planı Değişikliği ile Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi” tartışma konusu olurken toplantıya damga vurdu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi CHP’li Kemal Çubukçuoğlu, yapılacak olan plan değişikliğini belediye mülklerinde kamu zararı oluşturacağı gerekçesiyle dosyayla ilgili “ret” oyu kullandı.

Komisyonda oy çokluğuyla kabul edilen dosya ise Meclis gündeminde tartışma yarattı.

 

Çubukçuoğlu: “Ciddi ekonomik değer kaybı olduğunu düşünüyoruz”

 

Dosyayla ilgili söz alan Çubukçuoğlu, “Bahsedilen alan belediyenin mülkiyetinde olan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bitişiğindeki alan; burasının bir kısmı ticaret imarlı bir alan, bahsettiğimiz alan da Öğretmenevinin bitişiğindeki yeşil alan. Ekonomik değer olarak birbirleriyle kıyasladığımızda Belediye’nin ciddi ekonomik değer kaybı olduğunu düşünüyoruz. Mutlaka kamu yararı adına yapılan bir çalışma belki ama buna farklı çözümler üretilmesi gerektiğini düşündüğümüz için o yerdeki plan değişikliği tarafımızca uygun görülmemiştir.” dedi.

 

Akın: “Başka türlü bir yolu yok”

 

Ardından da Belediye Başkanı Cemal Akın, “Çok farklı çözümler düşündük biz orada, ben 5 yıldır düşünüyorum ama aynı bölge içerisinde olması lazım. Bunu başka bir yerle değiştiremezsiniz bu bölgede olması gerekiyor. Onun için de mecburiyetten dolayı bunu yaptık. Ben şehir merkezine girerken bugün zor girdim. Bir şekilde bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Eğer ‘Bartın’da trafik var’ dersek bunu yapmak gerekiyor. Salı ve Cuma günleri Kemer’e ortalama bin minibüs giriyor. Bunun ağırlığını almak gerekiyor. Başka bir şey olabilecekse, öneri varsa onu da alırız ama yok. İmar’la da görüştük, Meclis Üyesi arkadaşlarla görüştük, İmar Komisyonu’yla da görüştük. Ama başka türlü bir yolu yok.” diye konuştu.

 

“5 trilyonluk imarlı yeri yeşil alana çeviriyorsunuz”

 

CHP Grup Sözcüsü Ahmet Çavuşoğlu da söz konusu dosyayla ilgili söz alarak şöyle konuştu:

“Bunu Bartın halkına sosyolojik yapısını anlatmak gerekiyor. Bu olay ne? Bu olay Kemerköprü Meydanı’nda bulunan minibüsçülerine yer bulma gayret ve girişimidir. Fakat bu işlem başından beri olmayacağı belliydi çünkü bu yargıdan döndü. Belediye bir tasarrufta bulundu ve ‘ben sizi buraya alıyorum’ dedi. Sonra İdare Mahkemesi ‘siz minibüsleri buraya alamazsınız. Çünkü yapacağınız yer yeşil alan’ dedi. Siz bunu düzeltmiyorsunuz, buradaki yeşil alanı alıyorsunuz, Meslek Lisesi’nin karşısındaki bugün Belediye satmaya kalksa 5 trilyonluk imarlı yeri yeşil alana çeviriyorsunuz. Fidanlığın orada 200 dönümlük yeşil alana niye ihtiyaç var?”

 

“Demagoji yapmayın”

 

Çavuşoğlu’nun sözleri üzerine Meclis’te tansiyon yükselirken Başkan Akın, “Alıp senin evinin önüne mi koyayım. Demagoji yapmak için konuşmayın burada. Olmaz, o zaman mahkemeye verirsin. Sadece konuşuyorsunuz.” dedi.

CHP Grubu olarak imar değişikliği uygulamasını reddettiklerini belirten Çavuşoğlu, konunun  tartışılmasını isterken yapılan oylamada Komisyondan gelen İmar değişikliği talebi AK Parti ve MHP Grubu’nun oylarıyla “oy çokluğu”yla kabul edildi.

 

“Şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz”   

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, belediye başkan yardımcılarımızla ve belediye meclis üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›