Tarihi 236 yıllık çeşme restore ediliyor

Bartın Belediyesi, tarihi bir çeşmeyi daha restore ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılan tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi’nde restore çalışmalarına başladı.
Bu haber 2021-05-10 10:53:03 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Orta Mahalle 492.Sokak’ta Ziyaiye Camii yanında bulunan 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılan tarihi Çörtlebaşı Çeşmesi’nde restore çalışmalarına başlandı.

 

Yapılış şekli, ön cephesinde bulunan kemeri ve kitabesiyle şehrimizde bulunan Osmanlı yapısı çeşmelerin en güzel örneklerinden biri olan 236 yıllık tarihi bu çeşme, aslına uygun şekilde restore ediliyor.

 

“Bir değerimizi daha gün yüzüne çıkartmış olacağız”

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Göreve geldiğimiz günden buyana çok sayıda tarihi değerimizi restorasyon çalışmasıyla gün yüzüne çıkarttık. Son olarak da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Orta Mahalle 492.Sokak’ta Ziyaiye Camii yanında bulunan 1785 yılında Çalıkzade Süleyman Ağa tarafından yaptırılan Çörtlebaşı Çeşmesi’nde restore çalışmalarına başlandı.  Geçmiş ile geleceği birleştiren belediyecilik anlayışımızla 236 yıllık tarihi çeşmeyi aslına uygun şekilde restore ederek, bir değerimizi daha gün yüzüne çıkartmış olacağız. Yapılış şekli, ön cephesinde bulunan kemer ve kitabe ile şehrimiz için çok önemli bir yere sahip olan bu tarihi çeşmeye anlamlı bir isim de verilmiş. Çeşmenin adına
‘Daimi süratle akan ve çeşme haline konulmuş memba’ anlamına gelen Çörtle denilmiştir. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla Çörtle Çeşmesi’ni şehrimizin turizmine kazandırmış olacağız” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›