“Müzemize büyük önem veriyoruz”

İç dizayn çalışmaları devam eden Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesi’nde incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Müzemize büyük önem veriyoruz. Heykeller, pano ve görsellerle ilgili çalışmalar devam ediyor. İç dizaynı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte müzemiz açılışa hazır hala gelmiş olacak.” dedi.
Bu haber 2021-05-10 10:51:44 eklenmiş ve 125 kez görüntülenmiştir.

 

İç dizayn ile ilgili çalışmalar devam ediyor

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Necmi Balık, Ahmet Kömeç, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, daire müdürleri ve teknik personel ile birlikte iç dizayn çalışmaları devam eden Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesi’nde incelemelerde bulunarak, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

İnceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Kırtepe Mahallesi’ne bağlı Turgut Işık Caddesi’nde bulunan Bartın Belediyesi’ne ait 4 katlı binada hayata geçireceğimiz Bartın Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’nde devam eden çalışmaları inceledik. Müzemize büyük önem veriyoruz. Heykeller, pano ve görsellerle ilgili çalışmalar devam ediyor. İç dizaynı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte müzemiz açılışa hazır hala gelmiş olacak. Müzemizde İslam’ın ilk şehitlerinden günümüze kadar tüm savaşlarımız ve Şehitlerimiz anlatılacak. Savaşlarda şehit olan Bartınlı kahramanlarımızın hikayeleri, savaşlarla ilgili materyaller, canlandırmalar, balmumu heykeller, dekorlar, diaromalar, teknolojik sunum olanakları gibi dünya müzeciliğinin tüm olanakları kullanılarak, insanlara o anları yaşıyormuşçasına ve manevi hazzı sonuna kadar hissettirilecek. Geçmişle geleceği buluşturan belediyecilik anlayışımızla gerçekleştirdiğimizin çalışmalarımızın ardından şehitlerimizin hatıralarını yaşatacağımız ve kentimizin turizmine büyük katkı sağlayacak olan önemli bir müzeyi ilimize kazandıracağız” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›