“Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız”

Hattat Holding’in Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır aleyhine açtığı 1 milyon TL’lik manevi tazminat davasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Amasra Belediye Başkanı yalnız değildir. Amasra ve Bartın halkının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi onun yanındadır. Hatta Millet İttifakı olarak Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız” dedi.
Bu haber 2021-05-07 16:34:03 eklenmiş ve 394 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, beraberindeki CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ile birlikte Amasra’ya geldi.

 

Amasra Belediyesi Meclis Salonu’nda CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve CHP Amasra İlçe Başkanı Seyhan Bilgin’in eşliğinde Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öztunç, Hattat Holding’in Çakır aleyhine “ticari itibarını zedelediği” gerekçesiyle açtığı 1 milyon TL’lik tazminat davasını değerlendirdi.

 

“Sadece birkaç kişi istiyor”

 

Ülkemizi ilgilendiren pek çok konunun da gündemde olduğunu ancak Amasra’ya Belediye Başkanı Çakır’a destek olmak amacıyla geldiklerini belirten Öztunç, şunları söyledi:


“Amasra’da bir termik santral kurulmak isteniyor. Ancak bunu halk istemiyor, Amasralı istemiyor, Bartınlı istemiyor, CHP’li istemiyor, MHP’li istemiyor, AK Partili istemiyor, Saadet Partili istemiyor, İYİ Partili istemiyor. Toplumun neredeyse tümü bu santralin buraya yapılmasını istemiyor. Memleketimizin bu cennet köşesine, Amasra’ya kıyılmasın deniyor. Halk bunu istemiyor, yerel yönetim bunu istemiyor, Bartın Platformu da istemiyor. Sadece birkaç kişi istiyor bunu. Kim? Rant isteyenler, para kazanmak isteyenler. Doymayanlar, kefenin cebi olduğunu zannedenler termik santral yapılmasını istiyor. ‘Bu güzelliğe kıyalım, önemli değil biz paraya bakalım’ diyenler istiyorlar termik santrali.

 

“Yesinler senin ticari itibarını”

 

16 yıldır süren bir mücadele var, devam eden bir direniş var. Burada, Bartın’da, Ankara’da pek çok yerde yürüyüşler yapıldı, açıklamalar yapıldı, eylemler yapıldı, toplantılar yapıldı. Platform açıklamalar yaptı, belediye başkanımız açıklamalar yaptı derken bir gün bir duyduk ki, ilgili firma Belediye Başkanımız hakkında yüklü bir miktarda tazminat davası açmış. Ne diyormuş? Ticari itibarı bozuluyormuş... Yesinler senin ticari itibarını. Amasra’ya kıymaya çalış, sonra ticari itibardan bahset… Belediye Başkanımız ne yapmış? Mektup yazmış. Oradan buradan yabancı ortaklar arıyor, bu şehrin Şehr-i Emin’i olarak bu şehre kıyılmasın diye, yabancı ortak olma ihtimali olanlara mektup yazıyor ve ‘gelmeyin’ diyor. ‘Olmaz, burada bu işi yaptırmayız’ diyor. Görevi bu, Bunu yapmazsa görevini kötüye kullanmış olur. Bunu yapması gerekiyor.

 

“Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın”

 

Bu mektubu yaptıktan sonra ‘sen bizim itibarımızı zedeledin’ diye dava açıyorlar. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Açtıkları dava Belediye Başkanımıza vız gelir tırıs gider. Çok da umurumuzda değil açtıkları dava. Onu bilsinler. İlgili firmaya sesleniyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Genel Merkezimiz olarak ve Türkiye’deki tüm Cumhuriyet Halk partili Belediye Başkanları olarak Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız, destekçisiyiz, arkasındayız. Amasra Belediye Başkanımızı tek zannediyorlarsa yanılıyorlar. Onun arkasında Amasra halkı var, Bartın halkı var, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermiş milyonlar var, Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri var, Meclis Grubu ve Belediye Başkanları var. Bu uyarıyı yapmak için buradayız.

 

“Biz bir bütün olarak Belediye Başkanımızın yanındayız”

 

Açtıkları dava Belediye Başkanımızın şahsınadır. Ama sadece onun şahsına değil, bütün Amasra halkınadır, bütün Bartın halkınadır. Hangi partiden olursa olsun, bu ‘doğal güzelliği korumak isteyen, bu güzellik bozulmasın’ diyen herkese yönelik bir davadır. Galiba Belediye Başkanımızı tek gördüler, akıllarınca bir gözdağı vermek istediler, sahipsiz zannettiler. Öyle dünya yok. Biz bir bütün olarak Belediye Başkanımızın yanındayız. Onun vereceği her mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz.

İlgili firma bence bir daha düşünsün, ölçsün, biçsin, tartsın. Halka meydan okunmaz. Belediye Başkanı halkı temsil ediyor. Millete meydan okunmaz. Bugüne kadar millete kim meydan okumuşsa ister siyasetçi olsun, ister ticaret erbabı olsun her zaman cevabını almıştır. Bizden söylemesi.

Lafı çok uzatmaya gerek yok. Amasra Belediye Başkanı yalnız değildir. Amasra ve Bartın halkının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi onun yanındadır. Hatta Millet İttifakı olarak Amasra Belediye Başkanımızın yanındayız.”

ETİKETLER : Bartın CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu Amasra Belediyesi Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›