Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın-Kurucaşile yolunun T1, T2 ve T3 tünelleri ile, 300 metrelik Cumayanı viyadüğünü de kapsayan 15 km’lik bölümünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını söyledi.
Bu haber 2021-05-04 14:47:19 eklenmiş ve 103 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Kurucaşile arasında devam eden yol yapım çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Milletvekili Tunç, “Muhtemelen Haziran ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın salgının durumuna göre canlı bağlantı veya bizzat katılımı ile Bartın-Kurucaşile yolunun bin 100 metrelik Çakraz-Avara T1 tüneli, bin 600 metrelik Cumayanı T2 tüneli, 300 metrelik Cumayanı viyadüğü, 2 bin 350 metrelik Dizlermezeci-Meydan T3 tünelinin yer aldığı 15 km’lik bölümünü açacağız” dedi.

 

Yapımı devam eden 4 bin 600 metrelik Karaman-Tekkeönü T4 tüneli ile 3 bin 100 metrelik Tekkeönü-Kurucaşile T5 tünelinin de 2023 yılından önce tamamlanarak ulaşıma açılacağını bildiren Milletvekili Tunç, 60 km’lik Bartın-Kurucaşile yolunun çalışmalar tamamlandığında 45 km’ye düşeceğini, Eskiden 1,5 saatte kat edilen söz konusu mesafenin yeni yol sayesinde 25 dakikada alınabileceğini ifade etti.

 

“Gurur duyamıyorsan gölge etme”

 

Açıklamalarının son bölümünde ise AK Parti’yi beton ve yol siyaseti yapmakla eleştirenlere yanıt veren Tunç, “17 hükümetin tamamlayamayarak yüzde 40 seviyesinde bıraktığı 3,5 km’lik Bolu Dağı tünelini hatırla. Bu gün bunun 7 mislini sadece Bartın-Kurucaşile arasında başaran bir ülke ile gurur duy. Duyamıyorsan gölge etme” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurucaşile yolu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›