İNKUMU TÜNEL PROJESİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelirken Bartın-Gürgenpınarı-Boğaz duble yolu ve İnkumu tünel talebi Bakan’la birlikte yeniden gündeme geldi.
Bu haber 2021-05-01 14:27:20 eklenmiş ve 257 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Pist büyütme ve yenileme çalışmaları tamamlanarak boyu 2131 metreye, genişliği 45 metreye çıkarılan ayrıca pistin her iki tarafında 75 metrelik güvenli alan oluşturulan 190 kişi kapasiteli büyük uçakların iniş kalkış yapabileceği Zonguldak Havalimanının açılışı Bakan Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ardından İlimizdeki ziyaretlerine Bartın Valiliği ile başlayan Bakan Karaismailoğlu, karşılama töreninin ardından Valilik Şeref defterini imzalayarak Vali Sinan Güner ve protokol üyeleri ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen İl Değerlendirme Toplantısında İlimizde tamamlanan ve planlanan yol yapım çalışmaları ile altyapı hizmetleri, yapılan ve devam eden yatırımlar konusunda değerlendirme yapıldı. Valilik ziyaretinin ardından Bartın Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide arasında yapımı tamamlanan T1, T2 ve T3 tünellerinde incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, projenin zorlu coğrafi şartlara sahip Batı Karadeniz Bölgesinde, doğu-batı yönünde ulaşımı emniyetli, hızlı ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

Ardından Amasra’da yapım çalışmaları devam eden Amasra Yolcu Limanında incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Amasra Limanında ana dalgakıranın tahkimat çalışmalarının tamamlanmasıyla, Amasra’nın adeta cennetten bir köşe olacağını, özellikle deniz turizm faaliyetlerinin daha yoğun yapıldığı bir merkez haline gelirken, ilçenin Kruvaziyer ve Yat Turizminin de canlanacağını söyledi. Daha sonra Bartın Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, Filyos Vadisi Projesi ve çevresinde gelişebilecek sektörlere ilişkin “Akıllı Lojistik”, “Akıllı Liman”, “Akıllı Endüstri” ve “Akıllı Şehirler” alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bartın ziyaretinde ilimiz için önem arz eden projelerle ilgili talepleri ilettiklerini söyledi.

Verimli istişarelerde bulunduklarını belirten Tunç, gündeme getirilen yatırımları kamuoyuyla paylaşırken yeniden gündeme gelen Bartın-Gürgenpınarı-Boğaz duble yolu ve İnkumu tünel talebi dikkat çekti.

ETİKETLER : Bartın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İnkumu İnkumu tüneli
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›