Bankoğlu: “AKP ile tuz da çürüdü”

Tam kapanma kararını değerlendiren CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Bu olağanüstü zorluktaki günler, ülke tarihinde görülmemiş işsizlik ve yoksulluk ucube sistemin, hukuksuzluğun ve keyfi yönetimin sonucudur.” diyerek hükümeti eleştirdi.
Bu haber 2021-04-29 14:01:24 eklenmiş ve 104 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

Haber Merkezi - CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, salgının 14. ayını geride bırakmamızın adından hükümetin verdiği tam kapanma kararını değerlendirdi.

 

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, bir yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan pandeminin en büyük hasar verdiği ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu belirtti. Bankoğlu, hükümetin kendi menfaatleri için salgının ilk aylarında hasta, vaka ve vefat sayılarında şeffaf olmadığını, bu sebeple yurttaşların rehavete kapılmasına neden olduğunu belirtti.

 

“Korkunç bir dönem yaşanıyor”

 

Türkiye’nin uzun zamandır ekonomik buhran içinde olduğunu belirten CHP Milletvekili Bankoğlu, açıklamasında şöyle dedi:

 

“14 aydır süren salgında, kararlara etki etme gücü olmayan Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini ısrarla yerine getirmeyen, önceliği yurttaş değil kendi hesapları olan bir hükümetle karşı karşıyayız. Ekonomik buhranın milletin üzerine çöktüğü, hükümetinse sürekli masal anlattığı korkunç bir dönem yaşanıyor. Uluslararası Para Fonu olan IMF’nin açıkladığı rapora göre Türkiye, pandemide halkına en az destek veren en alt sıradaki ülkelerden birisi. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğiz, aya gideceğiz, doğalgaz çıkaracağız, araba yapacağız masalları anlatan, her türlü sayısal gerçekle işine geldiği gibi oynayan AKP hükümeti yandaş müteahhitlerin borçlarını silerken, onlarca yıl fahiş fiyattan dolarla garanti verdiği yolların, hastanelerin, havaalanlarının ‘garanti parasını’ öderken çiftçisine, esnafına, işçisine, turizmcisine ne yaptı? IMF, hükümetin yaptıklarını dünya aleme duyurmuş. Beşli çeteye, lüks Mercedeslere, yazlık kışlık saraylara ve daha nicesine para bulan hükümet yurttaşa yüzde 0,4 destek vermiş. Sağlığa ayırdığı oran ise yüzde 0,3.  Yani Gayrı Safi Yurtiçi Hasılamızın içinden pandemide yurttaşa reva görülen oran budur, yüzde 0,4. Daha basit söylemek gerekirse, bir afet oluyor ve siz cebinizdeki yüz liranın ancak 40 kuruşuyla bu yangına merhem olmaya karar veriyorsunuz. Ancak bu afette zarar gören en az 50 kişi var. Sonra da bu komik meblağı verdiğinizi böbürlene böbürlene her yerde anlatıp duruyorsunuz. Bu olağanüstü zorluktaki günler, ülke tarihinde görülmemiş işsizlik ve yoksulluk ucube sistemin, hukuksuzluğun ve keyfi yönetimin sonucudur.

 

“Vicdansızlıkla karşı karşıyayız”

 

AKP ve küçük ortağının Mart ayında yaptıkları kongrelerin bedelini yurttaşlar canlarıyla ödüyor. Gövde gösterisi ve edebiyat yapmanın ötesine geçemeyen, çözüm üretemeyen, milletin emaneti 128 milyar doların hesabını veremeyen, umut olmayı çoktan kaybetmiş olan AKP ile tuz da çürümüştür. Belediye yardımlarına, Halk Ekmek büfelerinin açılmasına, partimizin zoruyla 3 yıldır istemeden ve tek kuruş zam yapmadan verdiği emekli ikramiyesine 100 lira zam yapmaktan hicap duymayan bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız. Tek çözüm ivedilikle yapılması gereken erken seçimdir. Türkiye’nin enkaza dönüşmeden bir an önce işinin ehli, yurttaşını düşünen, vatan sevgisi yandaşçılığından üstün olan kadrolara ihtiyacı vardır. Bu günlerde evine kapanmak zorunda olan küçük büyük tüm esnafın, emekçilerin, işsizlikten kıvranan genç arkadaşlarımın, asgari ücretin altında emekli maaşı ile geçinmeye çalışan emeklilerin, ateş pahası olmuş bir piyasayla evlerini çekip çevirmeye çalışan ailelerin yani tüm yurttaşların mağduriyetini biliyor ve yürekten hissediyoruz. Partimizin; hukuka saygılı, adaletli, şeffaf, üreten bir Türkiye için çalışmaya ve mücadeleye yılmadan devam edeceğini herkes bilmelidir. Her şey çok güzel olacak.”

 

 

 

 

 

 

 


ETİKETLER : Bartın CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu tam kapanma
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›