927 milyon 661 bin TL tahsis edildi

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Vali Sinan Güner, 2021 yılının 3 aylık dönemi içerisinde; 229 projede çalışma yapıldığını, bu projelerin toplam bedelinin 9 milyar 13 milyon 526 bin TL, tahsis edilen ödenek miktarının ise 927 milyon 661 bin TL olduğunu açıkladı.
Bu haber 2021-04-28 13:57:40 eklenmiş ve 102 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

2021 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı, Vali Sinan Güner başkanlığında zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

 

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2021 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Adem Topaca, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Safa Söylem, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Metin Çetin, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile il müdürleri katıldı.

 

İlk 3 ayda 229 proje!

 

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Vali Sinan Güner, İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yaparak 2021 yılının 3 aylık dönemi içerisinde; 229 projede çalışma yapıldığını, bu projelerin toplam bedelinin 9 milyar 13 milyon 526 bin TL, tahsis edilen ödenek miktarının ise 927 milyon 661 bin TL olduğunu açıkladı. Bu ödeneklerden 39 milyon 751 bin TL harcama yapılarak yüzde 4,29’luk bir nakdi gerçekleştirme sağlandığını aktaran Vali Güner, bu süreçte 229 projeden 6’sının tamamlandığını, 105 projede ise faaliyetlerin devam ettiğini belirtirken 29 projenin ihale aşamasında olduğunu 89 projede ise henüz çalışmalara başlanılmadığını söyledi.

 

Belediyelerce 11 proje yürütülüyor

 

Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 13 milyon 144 bin TL bedelli 11 proje yürütüldüğünü ifade eden Vali Güner, bunlardan 3’ünün tamamlandığını, 5’inde çalışmaların devam ettiğini söyledi. 2’sinin ihale aşamasında olduğunu 1’ine ise henüz başlanmadığını aktaran Vali Güner, yatırımların tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirmesini de yaptı.

 

Ulaşım sektörü ilk sırada yer aldı

 

22,9 milyon TL ile ilk sırada Ulaştırma sektörünün yer aldığını açıklayan Vali Güner,  sonrasında 11,5 milyon ile Tarım-Orman, 3,8 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri, 748 bin TL ile Sağlık,  500 bin TL ile Enerji, 139 milyon TL ile Eğitim sektörünün yer aldığını belirterek yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumların gereken hassasiyeti göstermelerini isteyerek kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti.

 

2020 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2021 yılında planlanan yatırımların sunumları ile devam eden toplantıda, sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından bilgi verildi.

 

Akın: “Kararların hayırlı olmasını diliyorum”

 

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında gündeme dair konular hakkında istişarelerde bulunduk. Yerel ve bölgesel kalkınma açısında büyük önem arz eden bu toplantıda almış olduğumuz kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın 2021 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı Vali Sinan Güner
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›